Приемна майка отива на съд за тормоз и изтезаване на 10-годишно момченце

OFFNews 26 май 2022 в 16:59 2831 0

дете

Приемна майка отива на съд за тормоз на настанено в дома ѝ дете, съобщиха от прокуратурата. На 58-годишната жена е повдигнато обвинение за три престъпления - закана с убийство, нанасяне на телесни повреди и изтезания.

Жената преминала курс за професионален приемен родител и била утвърдена. През юли 2017 г. в семейството ѝ било настанено 10-годишно момченце. Тя му купила дрехи, дала му отделно легло.

Не след дълго започнала да му възлага различни задачи - да плеви градина, да цепи дърва, да бере ягоди. Това продължило с месеци, но накрая детето се възпротивило. Тогава жената го ударила и наказала в стаята му. Освен това го заплашила, че ще го остави без храна.

Двамата живели 4 г. заедно, през които приемната майка продължила да бие детето, да го тормози, обижда и заплашва. Поводите били банални - отказ на момчето да изпълнява изискванията на жената.

В началото на юни 2021 г. приемната майка упражнила физическо насилие спрямо момчето заради взети от него слушалките на сина ѝ. Инцидентът толкова много я ядосал, че тя му нанесла множество удари с дървена дръжка от метла по цялото тяло. След като дървото се счупило, накарала детето да излезе на двора и да стои с вдигнати ръце до стената. По-късно му дала да яде супа и го предупредила, че това му е за последно.

Същата вечер тя го била с точилка и го наранила с нож по ръката, гърдите и крака. После накарала детето да притиска раните с тениска, за да спре кръвта.

През нощта момченцето било с вързани зад гърба ръце. С това тормозът не спрял - сложила на главата му чувал, свалила го от леглото и го накарала да върви след нея. Заплашила детето, че ще го изхвърли в реката и няма да го остави жив. Но се отказала и го освободила. На сутринта обаче отново набила момченцето и му казала да се маха.

Със синини от побои по цялото тяло, множество рани от нож, уплашено за живота си детето отишло на училище. Учителят го разпитал, а в началото детето само плачело, но по-късно разказало на какво е подложено, като спестило най-драстичните "педагогически" прийоми на приемната си майка.

Незабавно са били уведомени директорът на училището и социалните служби. Пострадалият бил насочен в център за настаняване от семеен тип и прегледан от съдебен лекар. В хода на разследването учителите на момчето са го характеризирали като скромно, свито, неконфликтно дете, много притеснително и уплашено.

В момента то е ученик в 8 клас. Педагозите смятат, че е преодоляло психическата травма, спокойно е и не създава никакви проблеми. За бившия му приемен родител Р.И., предстои наказателно дело за извършените престъпни деяния във врачанския съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови