Причинилият катастрофата на Околовръстното, в която загина французин, остава в ареста

OFFNews 20 декември 2022 в 16:20 1490 0

мястото на катастрофата

Снимка Facebook/Катастрофи в София-Архив

Мястото на катастрофата

Димитър Любенов, причинил катастрофата на Околовръстното шосе в София в края на септември, при която загина французин, остава в ареста. Това реши днес Софийският апелативен съд, като потвърди решението на Софийския градски съд. 

Защитата на Любенов поиска по-лека мярка. 

Мъжът е обвинен в умишлено причиняване на смърт и нанасяне на телесна повреда след употреба на алкохол и наркотични вещества, като случаят е особено тежък.

Около 4:05 ч. на 25 септември Димитър Любенов удари със скорост 195 км/ч. друг автомобил, като не е опитал да намали скоростта или да спре. 

И в този случай, както и при случая с Георги Семерджиев, който уби с джипа си две момичета на бул. "Черни връх" , има данни за замесени полицаи. Появи се информация, според която Любенов е дал на двама униформени пари, за да го ескортират до дома му. Няколко пъти опитал да извика "Drink and drive", но кола не била изпратена. 

В катастрофата пострада и съпругата на френския гражданин, както и 46-годишен мъж. Установено е, че обвиняемият шофирал след употреба на алкохол и наркотици. Налагани са му множество административни наказания. Санкциониран е за 23 случая.

Свидетел на катастрофата разказа, че полицайката (от мястото на катастрофата - б.р.) започнала комуникация с извършителя и до задържането му не се е отделила от него. "Малко след като го отбелязахме, тя се прибра в патрулката", разказа Биляна Борисова, която заедно с приятеля си става свидетел на инцидента. Двамата са дали показания.

Според Борисова полицайката демонстрирала "неестествена близост" с шофьора - "като говорене, потупване, по рамото, по ръката, смях, кикотене - като цяло непристойно поведение на орган на реда".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови