Приятелят на Симона Радева познавал Семерджиев, писали си във 'Вайбър'

OFFNews 08 февруари 2023 в 17:37 4464 0

Архив

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Георги Семерджиев

Приятелят на Симона Радева Мирослав Якимов е познавал Георги Семерджиев и са си комуникирали и по "Вайбър".

Той е първият полицай, пристигнал на мястото на инцидента, стана ясно по време на изслушването му пред съда днес.

"По физиономия познавах подсъдимия, знаех, че се казва Семерджиев, имали сме случайни срещи в района, в който работих. Имаше случай, в който го бях спирал пеша. Той има специфичен външен вид и може би съм го запомнил. По "Вайбър" съм комуникирал със Семерджиев", каза той, цитиран от Нова телевизия.

Якимов разказа още, че секунди след тежката катастрофа на 5 юли миналата година, очевидец видял мъж да бяга от мястото на произшествието. Той е бил с дълга коса и стоял в близка улица. После очевидецът се изгубил в суматохата, разказа Якимов.

Якимов разказа, че в нощта на инцидента бил на работа и около 23:00 часа постъпил сигнал за инцидент на кръстовището на бул” Черни връх” и бул. “Арсеналски”.  След това говорил и със Симона Радева (също свидетел по делото), с която все още живее заедно. Тя си беше забравила ключовете в автомивката и отиваше да си ги вземе, разказа още Якимов. Той допълни, че все пак няколко пъти ползвал автомивката, за която после стана ясно, че е управлявана от Семерджиев.

В нощта на инцидента джипът беше смачкан до неузнаваемост, но му направила впечатление специфична джанта, която приличала на тези, които имали колите на Семерджиев. Съдът установи разлики в показанията на Якимов днес, спрямо това, което е казал пред разследващи веднага след инцидента. В протокола за разпит пред досъдебното производство е записано как Якимов цитира свой разговор с Радева, в който казва: “Май Жоро направи мазало”. Пред съда днес бившият полицай каза, че това е невярно записано, макар да се е подписал под този протокол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков