Постоянен арест за Георги Софкин, буйствал в съдебна палата

OFFNews 12 май 2017 в 21:48 18811 2

Снимка Стефан Марков / Булфото

Георги Софкин.

Бившият лидер на организацията "Малки български хора" Георги Софкин вече е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Решението е на Окръжния съд в Стара Загора. 57-годишният Софкин е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че 21.04.2017 г. в Стара Загора, в сградата на съдебната палата, "извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – крещял и отправял закани, заплахи за уволнение, обидни и нецензурни реплики по отношение на служител в Регистратурата на Окръжен съд – гр. Стара Загора по време на изпълнение на служебните задължения, като по своето съдържание деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост".

Софкин искал лична среща с магистрати от Окръжна прокуратура и Окръжен съд – Стара Загора заради обиск и изземване на негови вещи по разследване за изнудване на длъжностно лице.

Недоволен от отказа на магистратите да изпълнят исканията му – незабавно да му бъдат върнати иззетите вещи и да му бъде заплатена парична сума като неустойка, той "нарушил обществения ред, както и нормалното функциониране на Регистратурата на Окръжен съд – Стара Загора, като викал, крещял отправял закани, заплахи за уволнение, обидни и нецензурни реплики – „Комунистически боклук, парцал, смотла!“, „От понеделник да те няма! Пиши си молбичката, боклук комунистически! Смотла! Мръхла! Парцал! Уволнена си!“.

Непристойното поведение и нееднократната намеса на служители на съдебната охрана, наложили Софкин да бъде принудително изведен от сградата и да бъде задържан за срок от 24 часа.

На 25.04.2017 г. Районна прокуратура – Стара Загора внесе искане в Районен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Софкин.

На същата дата съдът му наложи „домашен арест“, заради което е внесен протест в по-горната инстанция.

Определението на Окръжен съд – Стара Загора е окончателно и не подлежи на обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12311

2

emilovf

08.06 2017 в 15:40

Малкия човек, се е правил на голям! :)

16008

1

Nik68

13.05 2017 в 10:21

Някой май се е попрестарал и то много, ама много. 24 часа да. Ама постоянна мярка. За дребно хулиганство. Стига. Да се червят старозагорския съд за безхаберност, непрофесионално отношение и супер пристрастие. ако беше крещял в НАП едва ли и за 24 часа щяха да го затворят. Но те разните правозашитни това чакат. И после ще плаща хазната. За да си начешат егото магистратите в Стара Загора.