Постоянен арест за 15-имата от групата за секс услуги

OFFNews 04 март 2020 в 15:52 2722 0

Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и отредели мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на всичките 15 обвинени за участие в организирана престъпна група за склоняване към проституция и сексуална експлоатация на територията на София.

На 2 март 2019 г. съдът определи най-тежката мярка за неотклронение на 13-те задържани на 28 февруари 2020 г. по време на специализираната операция по неутрализиране на групата. Преди съдебното заседание другите
двама обвинени, които бяха обявени за общодържавно издирване, сами се явиха пред разследващите органи.

В открито заседание на 3 март 2020 г. съдът определи „Задържане под стража“ за всеки от тях. И двата съдебни състава приеха, че събраните до момента доказателства дават основание да се направи обосновано предположение обвиняемите да са извършили престъпленията, за които са обвинени, както и че е налице реална опасност да се укрият и да извършат друго престъпление.

По време на операцията по задържане на участниците бяха намерени и иззети общо около 200 000 лв. в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност. Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците - набиране и склоняване на жени за сексуални услуги, „доставка“ на жени по адреси, осигуряване на клиенти в три столични нощни заведения (с осигуряване за тях на хотелска стая и транспорт).

Групата удържала за себе си 50% от заработените от компаньонките средства.

Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови