Полиция и прокуратура нахлуха в сградата на общината в Белоградчик и в дома на кмета

OFFNews 27 октомври 2022 в 13:34 3625 0

община

Снимка Архив

Общината в Белоградчик

Полиция, прокуратура и КПКОНПИ провеждат спецакция в Белоградчик от сутринта. На място е и зам. главният прокурор Борислав Сарафов. По неофициална информация операцията е заради схеми, свързани със сметосъбирането. Проверяват се сградата на общината и домът на кмета.

Градоначалникът Борис Николов заяви пред медиите, че засега не е задържан. Първоначално имаше информация, че е арестуван. От думите му пред Нова тв се разбра, че е разпитван "за стари истории, за взаимоотношения с "Еко-Титан" и други неща".

Николов обясни, че става въпрос за "образувано следствено дело по сигнали от тези, които се въртят - старите сигнали - за залесяване, конфликт на интереси".

"Очаквам всичко да приключи, както е приключвало и досега. Една шумотевица, едни голословни обвинения, но няма отговорност, за съжаление. В държавата всеки може да си обвинява за каквото си иска. Ако имаше отговорност за неверни сигнали, щеше да бъде по-друго. 30-40 човека от Жандармерията цял ден ще висят тук и накрая ще излезе едно нищо, запомнете ми думите", заяви кметът.

На въпрос дали се чувства виновен за нещо кметът отговори: "Абсолютно не и го доказвам вече 5 г. Аз знам какво съм правил. Това ми е 4-ти мандат. Ако имах нарушения и злоупотреби, отдавна да съм прибран".

Борис Николов има зад гърба си три пълни мандата като кмет на общината и един непълен. Преди месец 13 общински съветници, заедно с председателя на Общинския съвет на Белоградчик Боян Минков, поискаха оставката му с мотива, че управлява непрозрачно общината и е в конфликт на интереси.

Според местни жители пред дома на Борис Николов има три полицейски автомобила. Предстои жилището да бъде претърсено.

Засега няма официална информация какви са обвиненията срещу кмета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !