Полицейски началник обвинен за убийство при катастрофа

OFFNews 06 юли 2018 в 15:34 2079 0

Полицейски началник обвинен за убийство при катастрофа

Бившият началник на криминалната полиция в Кюстендил Захари Захариев е обвинен за причиняване на смърт на пътя. Обвинението е повдигнато от Софийската окръжна прокуратура.

Случаят е от 18 март тази година край село Невестино. Тогава Захариев се блъсна челно в друг автомобил, шофирайки с несъобразена скорост. При инцидента загина 45-годишния Росен Любенов.

Разследването беше прехвърлено на прокурори от София по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров. В прессъобщение от прокуратурата се припомня:

За да се избегнат всякакви съмнения в обективността на разследването, наблюдавано от Окръжна прокуратура Кюстендил и за да се осигури бързина, обективност и всестранност на разследването, на 13.04.2018 г. на основание чл.195 ал.5 от НПК главният прокурор разпореди досъдебното производство да се ръководи от Окръжна прокуратура София.

След инцидента близки на загиналия в катастрофа мъж изразига притеснения, че случаят ще бъде потулен. 

Сблъсъкът станал малко след 6.00 часа сутринта на прав участък в края на с. Невестино, където ограничението е 50 км/ч. Ударът е челен.

Шофьорът на другия автомобил е починал 13 дни след инцидента, като според думите му другият шофьор е карал с около 200 км/ч.

Експертизи ще докажат с каква скорост е карал Захариев. 

От полицията в Кюстендил отрекоха обвиненията, че са спестили огласяване на случая, който фигурира в бюлетина от 13 март.

По случая беше образувано дисциплинарно производство и Захариев е отстранен от длъжност.

За повдигнатото обвинение предвиденото наказание е от две до шест години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от три до десет години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!