Полицаят, поискал 5000 лева подкуп от бизнесмен, остава в ареста

OFFNews 24 февруари 2023 в 16:51 2243 0

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Столичния полицай от 9-о Районно управление, който изнудвал бизнесмен, за да получи 5000 лева, остава в ареста, реши Софийският градски съд.

Според съда мъжът може да извърши друго престъпление. Магистратите указват изрично на началника на следствения арест да се извърши консултация с медицински специалисти.

На 22 февруари полицаят беше задържан с подкуп от 2000 лева, по разработка на „Вътрешна сигурност“. До ареста се стигна след сигнал от бизнесмен, че полицаят му е поискал 5000 лева, за да не се образува преписка по полицейска проверка за злополука с негов служител.

"Искам да обърна внимание на семейството си и да се съхраня психически", каза обвиняемият пред съда и помоли за по-лека мярка.

Прокуратурата поиска съдът да задържи полицая в ареста. Адвокатът на обвиняемия посочи, че униформеният е с остра бъбречна криза и възпалено ходило, също така има данни, че е получавал множество панически атаки.

Защитникът поиска на клиента му да се окаже медицинска помощ и помоли съда за по-лека мярка. Той добави, че полицаят никога не е допускал нарушения на служебната дисциплина и е награждаван от министъра на вътрешните работи.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови