Пламен Георгиев подаде оставка като прокурор, готов е за консул във Валенсия

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2019 в 10:53 1858 0

Пламен Георгиев депозира оставка за освобождаване от длъжността "прокурор", считано от 2 октомври.

Най-вероятно оставката ще бъде гледана на заседанието на Прокурорската колегия в сряда.

Правителството назначи бившия председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев Димитров за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Решението на Министерския съвет е взето на закрито заседание на 9 август, съобщи БГНЕС. 

Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на антикорупционната комисия в последния ден на юли и още същия ден оставката му бе одобрена от Народното събрание. Той обясни напускането на поста със скандала с терасата на апартамента му в София, върху която, според Столична община, има построени незаконни постройки. Проверка на НАП показала, че всичко около доходите и придобиването на имота на Георгиев е чисто, обяви тогава той.

В началото на август прокурорската колегия на ВСС се събра на извънредно заседание, за да го възстанови на работа като прокурор в специализираната прокуратура. Назначението му там е от 1 август, решиха съдебните кадровици. Пламен Георгиев бе зам.-шеф на специализираната прокуратура преди да оглави антикорупционната комисия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови