Пеевски призова Антикорупционната комисия да каже бързо резултатите от проверката срещу него

OFFNews 06 юни 2018 в 10:41 5569 0

Делян Пеевски

Депутатът и издател Делян Пеевски призова антикорупционната комисия КПКОНПИ да оповести резултатите от проверката срещу него.

В интервю за своите вестници "Телеграф" и "Монитор" Пеевски коментира думите на председателя на комисията Пламен Георгиев, който вчера обяви, че проверката е приключила и при обществен интерес ще бъде отчетена на пресконференция.

”Смятам, че КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество) трябва да оповести незабавно резултатите от проверката, а не нейният председател да обяснява как тя била приключена. Аз самият също не съм уведомен, като още утре (сряда - бел. ред.) официално ще ги запитам. След като ме проверяват, да имат доблестта да кажат и какво са установили, е цитиран депутатът.

Той допълва, че липсата на ясен отговор за проверката "само дава повод на слугите на Цветан Василев и на олигархичния кръг „Капитал” да замесват името ми в поредните инсинуации и да фабрикуват фалшиви новини по мой адрес". 

Сигналът срещу него е изпратен до антикорупционния орган на  23 януари от гражданско движение "БОЕЦ". Той е за съмнения за извършени престъпления като незаконно придобито имущество и активи, неизпълнени служебни задължения и корупция. Вчера, по време на събитие на друга тема, председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев бе попитан Георги Георгиев от "Боец" какво става с проверката. Така се разбра, че тя е приключила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови