Отсъствието на свидетели отложи делото срещу Лютви Местан

OFFNews 20 септември 2021 в 14:05 1507 0

Окръжният съд в Кърджали отложи за 22 ноември делото на бившия председател на ДПС и основател на партия ДОСТ Лютви Местан заради неявяването на двама свидетели.

Делото е за тежката катастрофа от 14 април 2019 г. на разклона при момчилградското село Загорско, при която загина 6-месечно бебе. Местан и бащата на детето са обвиняеми за инцидента.

Днес в съда се е явил само един от тримата призовани свидетели. Местан присъства на заседанието, но не дойде бащата на загиналото бебе Юсеин Ахмед, управлявал семейния автомобил при настъпилата катастрофа, и частните обвинители - пострадалото семейство.

Свидетелят бе разпитан, а пред магистратите бе изложена и техническа експертиза за изследване на достоверността на направени по случая видеозаписи.

Заседанието пропуснаха свидетелите - двама лекари, което стана причина защитниците на Местан да поискат да не бъдат разгледани направените петорна автотехническа и седморна комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

По думите на адвокат Нацко Дойчев лекарите са преки свидетели на част от инцидента, защото са оказали първа помощ на загиналото бебе. Защитникът отбеляза, че показанията на въпросните доктори не присъстват в направената комплексна експертиза, а техните показания са от съществено значение за хода на делото, за да бъде допълнена в детайли картината и определена точната причина за смъртта на пеленачето.

След кратко съвещание съдиите решиха да уважат искането на защитата. На следващото заседание ще бъдат разпитани лекарите, след което вещите лица да представят резултатите от направените експертизи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови