Отмениха оправдателната присъда за пловдивския лекар, който застреля крадец в дома си

OFFNews 27 май 2020 в 16:22 4135 0

Апелативният съд отмени оправдателната присъда на Иван Димитров, който застреля повече от 2 години Георги Джевизов-Плъха, предаде бТВ.

Пловдивският апелативен съд отмени изцяло присъдата на Окръжния и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на първата инстанция от стадия на разпоредителното заседание.

Димитров беше обвинен в причиняване на смърт при условията на превишаване пределите на неизбежна отбрана и получи 2-годишна условна присъда заради незаконното държане на пистолет и боеприпаси.

Според днешното решение на апелативния съд, има противоречия между събраните по делото доказателства, които касаят както намерените два ножа в дома на доктора, така и липсата на записите от охранителни камери на близкия магазин, които според собственика му били изтрити, след като Димитров помолил за това.

Апелативните магистрати са на мнение, че противоречията и неяснотите в събраните по делото доказателства, изобщо не са били обсъждани и анализирани от Окръжния съд, което е съществено процесуално нарушение.

Д-р Димитров застреля криминално проявения Джевизов на 2 март 2018 г. Мъжът влязъл в двора на кооперация в Пловдив, където е домът на лекаря. Към 1,30 ч. обвиняемият взел незаконно притежаван пистолет, зареден с патрони, и се насочил към гаража. Там видял крадеца, който се подготвял да изнесе вещи в найлонови торби. Докторът произвел изстрел, след като по думите му бил нападнат от Джевизов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!