Отложиха делото за гръцкия студент, прегазил ученичка в Пловдив

Ивайло Анев 24 февруари 2015 в 14:25 1784 2

Гръцкият студент Христос Боскос, който миналата година прегази ученичка в Пловдив

Делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който на 19 май миналата година прегази на спирка в Пловдив, беше отложено.

Срещу 23-годишния Христос Боскос е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда на 16-годишната Катерина Матеева.

Момичето още ходи трудно и му предстоят операции след инцидента. Родителите на Катерина предявиха иск за над 12 000 лева. Като обвиняем по делото е привлечен и още един шофьор - Васил Калев, защото по данни на обвинението, той е засякъл пътя на гръцкия шофьор.

Причината за отлагането е поискана от защитата повторна автотехническа експертиза и отсъствието на едно от трите вещи лица по делото.

Адвокатът на Васил Калев обясни, че не е съгласен със заключението на експертизата, тъй като по думите му е неоснователна и има неточности, които са важни, за да се установи вината за катастрофата.

Автотехническата експертиза, която обяснява обстоятелствата около настъпилата катастрофа, бе представена от експертът Стефан Мутафчиев. Той цитира данни от експертизата, според които ако Боскос се бе движил с 50 км/ч, а не с 98 км/ч , е щял да удари лявозавиващия "Мерцедес", но не и в автобусната спирка, където помете 16-годишната ученичка.

Пострадалата Катерина Матеева, която се яви в съда със своите родители, поиска справедлива присъда.

Христос Боскос не се яви в съдебната зала заради здравословното си състояние. В болничния, който са изпратили по факса в съда, пише, че има инфекция и висока температура. Предписано му е домашно лечение в продължение на 7 дни.

Предишното заседание по делото на 15 януари бе отложено заради изслушването на тройната автотехническа експертиза. Тя не бе прочетена поради заболяване на вещото лице, което представи болничен лист.

Тогава Христос Боскос се призна за виновен като причинител на катастрофата."Признавам се за виновен, съжалявам много за случилото се, бих искал да върна времето назад", заяви той в съдебната зала.

Следващото заседание ще бъде на 2 април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови