От делото срещу Иванчева: Съдът премери колко е дебела пачката от подкупа

Босия дойде в съдебната зала да подкрепи отстранения кмет на Младост, тя го покани на гости

OFFNews 18 февруари 2019 в 16:27 7733 1

Седемдесетте хиляди евро, за които прокуратурата твърди, че са получени като подкуп от подсъдимите Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, са дебели едва 35 мм, без да са хванати с ластик. 

Ако се премерят заедно с ластика, дебелината им става 45 мм. Това установи съдия Иво Хинов в съдебната зала по искане на защитата на отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева. Парите могат да бъдат обхванати в лист с размер А 4, демонстрира магистратът. 

На заседанието дойде Николай Колев - Босия, който остана за кратко в залата, а Иванчева му благодари и го покани на гости в дома си. Съдът й позволи да отиде утре на зъболекар, а - след насрочване на час, и на гинеколог, за да се консултира за започване на процедура ин витро.

СДВР пък вече няма да прави всекидневни проверки в домовете на подсъдимите, които са с мярка "домашен арест", а само на случаен принцип. 

В залата бяха разпитани двама свидетели, нито един от които не се оказа неизвестният събеседник на строителния предприемач Александър Ваклин, на когото той говори и се чуват думите "специализирана прокуратура" и "15 хиляди евро". 

Следващото заседание по делото ще бъде на 15 март, когато обаче само ще се приеме графологичната експертиза на почерка на Десислава Иванчева, която не бе готова за днес. 

Тримата подсъдими днес отказаха възможността да дадат обяснения, за да се гледа делото в разумен срок, по думите на съдия Хинов. По тази причина той отложи насроченото за 22 заседание, след приемането на експертизата ще се определи нова дата за обяснения и пледоарии. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови