Ексклузивно Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче

Оставиха в ареста мъжа, задържан с огромно количество кокаин в Студентски град

OFFNews 27 май 2020 в 16:46 2890 1

Софийски градски съд остави в ареста 31-годишния Николай Петров, който преди дни беше задържан с близо 40 кг кокаин в колата си, а при спецакция в дома му снощи бяха намерени още 327 кг от наркотика.

В мотивите на съда се казва, че Петров сам признал на полицаите, че в колата му има наркотик. Изглеждал видимо притеснен, когато е спрян за рутинна проверка. Откритата голяма сума пари у него говори, че дрогата е била предназначена за продажба. 

Доказателствата до момента също подкрепят тезата на прокуратурата, че именно той е извършител на престъплението, което е с висока обществена опасност. Вида и количеството на дрогата говори за реална опасност Петров да извърши ново престъпление. Допълнителният кокаин е намерен в апартамент, отворен с ключ, открит у Петров.

Макар и на ранен етап от разследването, съдът смята, че има реална опасност да извърши ново престъпление или да се укрие. Съдът намери, че към настоящия момент е наличен значителен обществен интерес за вземане на мярка "задържане под стража", като намира, че тя в най-пълна степен отговаря на нуждата на бъдещото разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови