Още тази вечер отваря един от трите затворени завода на 'Винпром Карнобат'

OFFNews 23 септември 2018 в 16:57 4157 1

Тази вечер ще бъде отворен винзаводът в село Церковски, съобщава бТВ.

Това е една от трите фабрики за производство и бутилиране на спиртни напитки на "Винпром Карнобат", които бяха затворени преди дни от Агенция „Митници”.

Фабриката за спиртни напитки в Церковски и заводът за бутилиране във Венец остават запечатани за още един ден. Решението е на Районния съд в Карнобат. Производствената база е собственост на задържания в ареста алкохолен бос Миню Стайков.

По-рано днес се стигна до напрежение между работещите в затворените обекти и митническите служители. Работниците, които трябваше да са на смяна, дойдоха в завода, но не започнаха работа. Те скандираха: „Искаме заплати! Отворете ни завода!”. Напрежението ескалира и се пренесе към митническия екип.

„Искаме митничарите да не стоят, а да тръгнат да събират доказателства, защото няма такива! Ние сме затворени с едно телефонно обаждане”, категоричен беше Динко Христов, главен механик.

На извънреден брифинг Агенция „Митници” оповести откритите доказателства. Разпространи и видео с нелегално монтирано устройство във фабриката за производство на спиртни напитки в Церковски.

„Служители на Агенция „Митници” установяват съществуването на кран, от който може да бъде изведен краен продукт етилов алкохол, или с прости думи казано спирт, без това извеждане да бъде контролирано от измервателни средства и без да бъде отчетено”, поясни зам.-директорът на Агенция „Митници” Юлиан Митков.

„С прости думи работят митничарите: „Краде се!” – без доказателства. Как така? Аз казвам, че не се краде. Този кран се използва единствено при профилактика”, отговори на обвиненията Йовко Йовков, административен директор на фабриката.

От митницата поискаха складовете да бъдат запечатани за още 60 дни. Това пренесе недоволството на работниците под прозорците на съда в Карнобат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови