Осъденият за убийството пред "Соло" прати ново съобщение

OFFNews Последна промяна на 27 декември 2013 в 15:08 4464 4

Илиян Тодоров е обявен за общонационално издирване. В търсенето му от вчера се включи и Интерпол.
Илиян Тодоров е обявен за общонационално издирване. В търсенето му от вчера се включи и Интерпол.

Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство при дискотека „Соло" през 2009 година Илиян Тодоров разпространи мейл, в което прави коментар на две видеа, заснети от охранителните камери на Съдебната палата в нощта на убийствата.

Видеоматериалите са част от доказателствата в съдебния процес.

Илиян е обявен за общодържавно издирване, след като не той се укри след окончателното произнасяне на присъдата срещу него. Той не бе открит на нито един от обявените от него адреси. От вчера в издирването на Илиян се включи и Интерпол. 

Непосредствено след присъдата си Илиян записа видеообръщение до главния прокурор Сотир Цацаров, в което заявява, че не е виновен за убийството, а истинският убиец остава на свобода. 

Това е втори мейл на Тодоров до медиите, като в първия бе записал видеообръщение на български и английски - до главния прокурор Цацаров и еврокомисаря по правата на човека. В него Илиян заявява, че не е убивал никого, но е видял кой го е сторил.

В днешния си мейл той твърди обаче, че на записите от видеокамерите се вижда, как си тръгва с такси, а боят продължава.

В писмото на Илян се казва:

„Позволявам си да кача във виртуалната среда пълният запис от камерите, заснели убийството пред дискотека „Соло”, с надеждата че някои магистрат притежаващ професионален морал, чест и достойнство ще съумее да обясни на обществото ни причината за осъждането на невинен и ще внесе яснота на какво се базира съдебното решение и от кой момент в записа е видно кой е физическият извършител на деянието. Къде се съдържат неуспоримите доказателства или в България съдим по хипотези?

В заключение бих искал да споделя с Вас дълбокото си усещане, че не е важно дали този или друг сходен случай ще влезе като негатив в евродокладите, а позорът в българското правораздаване.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2013 в 18:46

Гледах записите също в канала му в Ютуб...аз не видях нищо оневиняващо. И един комплексен въпрос, кога "непознатите" са заплашили семейството му да го убият, защото според полицията се е изрусил 1 час след престъплението и укрил. Той така действат всички случайни свидетели - ходят по дискотеки с ножове, участват в сбивания и после се укриват и изрусяват.

28.12 2013 в 01:51

Тоя нали беше син на комунистически началник? Значи скоро няма да го хванат, или поне не преди оставката на правителството.

27.12 2013 в 16:47

Дано го хванат това ла*но, макар че когато става ? за някой низко-стоящ дилър го гепат за минути, а в такива сериозни случаи винаги нещо им се изплъзва.. Също много ме притеснява, да не вземе тоя примат да покаже добро поведение у зандана и да излезе след 10-15 години.

27.12 2013 в 16:24

Гнусна, долна отрепка е този.
Видяхме ги "пълните записи от камерите" По други сайтове улужливо са качени. Вижда се, как две момичета вървят по тротоар и се въртят. Може да са снимани днес, може вчера. Може в София, може в Русе. Около тях хората спокойно си вървят. Ако има убийство на 2 метра от сценката, едва ли биха го правили.
И въобще, защо се сети, че е невинен, след като го осъдиха? Докато течеше делото толкоз години, дума не обели. Нали истинатаа е една - и тогава, и сега?!
И има беозочиетпо да се показва. Но от човек, убл деца, какво да очакваш! Съвест? Долна, ДОЛНА гад и измет.

 
X