Осъденият за убийството пред "Соло" прати ново съобщение

OFFNews 27 декември 2013 в 15:08 5132 4

Илиян Тодоров е обявен за общонационално издирване. В търсенето му от вчера се включи и Интерпол.
Илиян Тодоров е обявен за общонационално издирване. В търсенето му от вчера се включи и Интерпол.

Осъденият на доживотен затвор за двойното убийство при дискотека „Соло" през 2009 година Илиян Тодоров разпространи мейл, в което прави коментар на две видеа, заснети от охранителните камери на Съдебната палата в нощта на убийствата.

Видеоматериалите са част от доказателствата в съдебния процес.

Илиян е обявен за общодържавно издирване, след като не той се укри след окончателното произнасяне на присъдата срещу него. Той не бе открит на нито един от обявените от него адреси. От вчера в издирването на Илиян се включи и Интерпол. 

Непосредствено след присъдата си Илиян записа видеообръщение до главния прокурор Сотир Цацаров, в което заявява, че не е виновен за убийството, а истинският убиец остава на свобода. 

Това е втори мейл на Тодоров до медиите, като в първия бе записал видеообръщение на български и английски - до главния прокурор Цацаров и еврокомисаря по правата на човека. В него Илиян заявява, че не е убивал никого, но е видял кой го е сторил.

В днешния си мейл той твърди обаче, че на записите от видеокамерите се вижда, как си тръгва с такси, а боят продължава.

В писмото на Илян се казва:

„Позволявам си да кача във виртуалната среда пълният запис от камерите, заснели убийството пред дискотека „Соло”, с надеждата че някои магистрат притежаващ професионален морал, чест и достойнство ще съумее да обясни на обществото ни причината за осъждането на невинен и ще внесе яснота на какво се базира съдебното решение и от кой момент в записа е видно кой е физическият извършител на деянието. Къде се съдържат неуспоримите доказателства или в България съдим по хипотези?

В заключение бих искал да споделя с Вас дълбокото си усещане, че не е важно дали този или друг сходен случай ще влезе като негатив в евродокладите, а позорът в българското правораздаване.”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието