Осъден за изнесени 21 млн. лв. от банка изчезна

OFFNews 25 юли 2017 в 15:10 24644 3

Осъден за изнесени 21 млн. лв. от банка изчезна

Бившият главен касиер на "Алфа банк" Петко Митевски, който беше осъден на 15 г. затвор, защото успял на три пъти да изнесе 21 млн. лв. от главната каса на банката, е обявен за общодържавно издирване от 19 юли. Това съобщава в. "24 часа", като се позовава на информация от прокуратурата.

Полицаи отишли да арестуват Митевски и да го отведат в ареста, но не го открили в дома му. Задържането му постановено от Софийския апелативен съд, който променил мярката за неотклонение на Митевски от "подписка" в арест.

Преди повече от два месеца - на 16 май, Митевски получи 15 г. затвор на първа инстанция за задигнатите пари, но тогава остана на свобода срещу подписка. После прокуратурата протестирала решението на съдия Николай Младенов пред апелативния съд, който обявил, че мястото на бившия касиер на банката е в ареста. Когато полицаите отишли да го задържат обаче, от него вече нямало и следа.

Адвокатът му Георги Варамезов пък заявил, че клиентът му не бил избягал. Миналия понеделник Митевски заедно със защитника си отишъл да се предаде в 6-о РПУ, но там още не били получили разпореждането на съда, че Митевски трябва да бъде отведен в затвора. Адвокатът оставил телефона си на полицаите да го търсят при необходимост.

Случаят нашумя през 2011 г. , когато стана ясно, че от главната каса на банката, от която ключ имал само Митевски, се изчезнали милионите, а той беше обвинен, че ги е изнесъл с пътни чанти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови