Обвиниха група за трафик на жрици в Холандия

Последна промяна на 25 август 2015 в 12:45 1942 0

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за трафик на хора с цел предлагане на сексуални услуги на територията на България и Холандия.

Те са задържани при специализирана операция на ГДБОП и отдел „Следствен“ на Спецпрокуратурата. Обявен за общодържавно издирване е и шести участник в престъпната група. 

Обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Валери Видолов и участниците Донка Камбурова, Петя Василева, Петър Андонов и Илияна Видолова. Предстои повдигане на обвинения и на Мартин Великов, който до момента е в неизвестност. Двама от групата се разследват за трафик на жени с цел сексуални услуги и
в Холандия. По случая е създаден и работи съвместен екип на холандската прокуратура и на българската Специализирана прокуратура. 

Според събраните до момента доказателства в България групата е действала от септември 2013 г., като е набирала момичета за предоставяне на сексуални услуги в нощен бар „Интрига“ и в къща в Приморско. През летните месеци обвинените Донка Камбурова и Петя Василева работели като управителки на нощен бар „Интрига“ в Приморско, а извън летния сезон управлявали бар „Ейнджълс“ в София. Ръководителят на групата Валери Видолов пък бил собственик на фирмата, стопанисваща двете нощни заведения. 

Специализираният наказателен съд наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Валери Видолов и Петър Андонов, Донка Камбурова и Петя Василева са под „Домашен арест“. На Илиана
Видолова е наложена мярка „Парична гаранция“ от 3000 лв.

Мартин Великов се издирва.