Обвиниха банда за дрога, оставяли си коката на маса в бар

OFFNews 07 юни 2016 в 13:36 2612 1

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Банско, Разлог и София.

Участниците бяха задържани при специализирана операция на ГДБОП, съобщиха от спецпрокуратурата. Обвинения са повдигнати на Атанас Г. М. – ръководител на групата, и на участниците Ивайло Г., Николай З., Славчо Дж. и Христо Г. 

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2015 г. на територията на Банско, Разлог и София. Разпространявала е предимно кокаин и марихуана.

Дилърите от групата са били „зареждани“ със стока от ръководителя. Това е ставало в столично заведение, като предаването на дрогата не е ставало от ръка на ръка – тя е била оставяна маса и прибирана от съответния разпространител.

При задържането на участниците в групата у двама от тях са намерени количества кокаин. Събрани са и множество други доказателства, разкриващи престъпната им дейност.
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на петимата е наложено прокурорско задържане до 72 часа.

Утре в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за налагане на
мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

07.06 2016 в 14:08

Полицията ако не си подават пакетите на публично място , трудно събира доказателства за каквото и да е . За мен проблема със съдебната система произлиза напълно от прокуратурата . Тяхното събиране на доказателства е толкова широко понятие , че всеки един дори и дребен престъпник , може да се измъкне с малко по приличен адвокат . А големите риби знаят много добре за всяка една акция , и като цяло в съда просто отиват формално....