Обвиняемият за пране на пари от Хемус припадна в съдебната зала

OFFNews 16 декември 2021 в 13:11 4294 3

Снимка БТА

Обвиняемият за пране на пари при строежа за магистрала "Хемус" Борислав Колев припадна в съдебната зала, докато съдът се произнасяше за мярката му за неотклонение. Това наложи веднага намесата на лекар, съобщи БТА.

Колев бе изведен от залата с количка и откаран към болница, допълва "24 часа". Адвокатът му бе заявил, че Борислав е готов да съдейства, но имало много завишени очаквания за показанията му.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Колев, докато защитата му настоя да му бъде наложена по-лека мярка от домашен арест, който градският съд му наложи преди седмица. След инцидента Софийският апелативен съд отложи решението си.

Борислав Колев, който е международен рефер по футзал, бе задържан от ГДБОП с постановление на Софийската градска прокуратура, която ръководи разследването за пране на 53 млн. лв. Според прокуратурата той е участвал в създаването на мрежа от фирми, като "набирал и мотивирал" различни хора да станат фиктивни управители на тези фирми, по сметките на които били преведени част от парите, предназначени за строителството на ЛОТ-5 от магистралата. Мъжът придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили пари и му ги давали.

Мярката за неотклонение на Борислав Колев стана причина за скандал между МВР и прокуратурата. От обвинението твърдят, че служители на ГДБОП са оказвали натиск върху прокурори, но от ГДБОП отхвърлиха тези обвинения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

3

Човека

16.12 2021 в 16:02

Стана ми жал за човечеца. Майната им на милионите. Пардон милиардите откраднати. Важното е да сме здрави.

14469

2

случайно прочетох

16.12 2021 в 15:13

Да не го самоубият преди да го разпитат?