Обвиняема от групата за шпионаж в полза на Русия остава в ареста

OFFNews 19 юли 2021 в 18:10 3071 1

Военно-апелативният съд потвърди определение на Софийския военен съд, с което е отхвърлено искане за промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Галина Илиева, обвинена за участие в група за шпионаж в полза на Русия.

Освен Илиева, която е съпруга на Иван Илиев - бивш ръководен кадър във военното разузнаване, обвиняеми по това дело са зам.-началникът на бюджетната дирекция в Министерството на отбраната Петър Петров, директорът на секретната регистратура в парламента Любомир Медаров, служителят на военно разузнаване Димитър Влахов.  

От прокуратурата съобщават, че двете съдебни инстанции са възприели тезата на държавното обвинение, че се касае за тежко умишлено престъпление, извършено от добре организирана престъпна група, работила в условията на изключителна конспиративност.

Повечето от участниците в тази група са били професионално подготвени за разузнавателна дейност, като офицери от Българската армия и Военното разузнаване, и са нарушили своята клетва за вярност към родината, извършвайки събиране на разузнавателни данни в полза на чужда държава, допълват от държавното обвинение.

За четвърти пореден път военните съдилища на две инстанции отказват промяна на най-тежката мярка за неотклонение на участниците в разкритата през март 2021 г. шпионска група, отчитайки тежестта на доказателствата срещу тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2602

1

Г-н Колев

19.07 2021 в 21:29

Изненадан съм, че секретните структури на една превзета от руско-съветската мафия държава успя да осъществи разкриване и задържане на русофилистична рубладжийска диверсионна група. Да са живи и здрави партньорските служби!
Идва ред и на БНО Шипка и В. Левски.
 
X

Да помогнем на украинските деца!