Обвиняем по делото за търговията с трюфели обяви гладна стачка в пазарджишкия затвор

Диана Варникова 19 юни 2023 в 16:21 2316 2

затвор

Снимка Авторът

Пазарджишкият затвор.

56-годишният Венцислав Думанов - един от петимата обвиняеми по делото за търговия с трюфели и ощетяване на бюджета, е обявил гладна стачка, съобщи в открито писмо до медиите дъщеря му Анелия Думанова.

Баща й отказал да се храни и да взема лекарствата си от вчера с надеждата, че ще го изпратят за адекватно лечение в нормално здравно заведение.

Думанов страдал от диабет и тумор на челюстта и преди време бил лекуван в софийска болница. В последните няколко дни обаче здравето му рязко се влошило и чрез адвокатите си той настоял да бъде изпратен в специализираната болница за лишени от свобода в София, където да бъде прегледан.

Той не вярвал на прегледите на лекари от пазарджишка частна болница, където бил пратен за консултация. По думите му и заключенията на шефа на медицинския център в затвора не отговаряли на истината.

Зам. окръжният прокурор на Пазарджик Живко Пенев, преценявайки внимателно материалите по досъдебното производство, оставя без уважение молбата на арестанта.

Пазарджишката афера с трюфелите нашумя в края на 2022 г., когато в града бе разбита организирана престъпна група, ощетила държавния бюджет от фиктивна търговия с трюфели. Чрез "липсващи търговци" (без материална, кадрова и финансова обезпеченост) и буферно дружество групата е въртяла привиден документооборот за диворастящи гъби и трюфели и е получавала нерегламентирани средства от дружества "брокери", като по този начин са били препирани пари. Групата е развивала незаконния си бизнес от януари 2020 г. до декември миналата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

19.06 2023 в 21:02

Аха, малко да прочисти организма мерзавеца.
Га кра кюфтетата ни рива...

Но, зрелостта на едно общество се мери с отношението и към сгрешилите, не само към праведните.

12278

1

Bai Tanas

19.06 2023 в 17:05

Ехх как бързо се влошават като ги закопчаят, а като пра пари се чувстваше много по-добре нали?

На гладната стачка му се казва "Long term fasting" и се прави като си се освинил и искаш да свалиш килограми. Помага при рак също, така че продължавай със стачката!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика