Обвиненият за катастрофата с Ферарио Спасов е с безброй наказания

OFFNews 24 юни 2024 в 12:24 2699 5

Ферарио Спасов

Снимка Архив

Ферарио Спасов

Обвиненият за катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, Начо Пантелеев от Лясковец е с две наказателни постановления и 10 електронни фиша само за година.

Днес Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда във Велико Търново обвинителен акт срещу Пантелеев. Фаталният инцидент се случи на 11 ноември м.г. на пътя София - Варна. 

По време на разследването са установени и много други нарушения на Пантелеев и престъплението е квалифицирано от прокуратурата като особено тежък случай.

"Обвинението е за нарушаване на правилата за движение със скорост над допустимата", съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, цитиран от БНТ.

Петорна автотехническа експертиза е установила, че Начо Пантелеев се е движил със 165 м/ч или със 75 км/ч над допустимата скорост в момента на катастрофата.

"Преценено е, че в рамките на 6 месеца преди ПТП-то е допуснал 60 фрапиращи нарушения. Факт е, че всички те са със скорост над 100 км, в това число и в населени места. Налице са два или 3 случая, при които въпросният водач се е движил със скорост от 248 и 268 километра. И то от едно в друго населено място", допълни Вълков.

По преценка на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов досъдебното производство за тежката катастрофа бе преместена от Велико Търново в Ловеч.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  145

  5

  Джендо Джедев

  24.06 2024 в 14:50

  демотиватор,

  Сори, грешно съм прочел това в скобите. Сори, грешно съм прочел това в скобите. Мислех, че точно за забравена книжка става въпрос. Иначе ако нямаш валидна книжка, подлежиш на глоба.

  145

  4

  Джендо Джедев

  24.06 2024 в 14:34

  демотиватор,

  Кои са тия европейски страни? За Швейцаия мога да гарантирам, че не е така (и то - от личен опит). Проверяват те в системата и дължиш 5 франка административна такса за услугата. На мен дори не ми взеха. Тук шофирането с чуждестранна книжка, която не е валидна, се наказва с глоба. Шофирането с ОТНЕТА книжка се разглежда като криминално престъпление и се лежи (в повечето случаи - условно).

  200

  3

  демотиватор

  24.06 2024 в 13:58

  Прочее, в някои европ. страни карането без книжка (не ако си я забравил вкъщи, а ако нямаш) е престъпление за затвор. Тъй че ако ти я отнемат, а ти пак караш, не ти се разминава с глоба...

  145

  2

  Джендо Джедев

  24.06 2024 в 13:34

  ПР,

  По-точно едва ли може да се каже.

  1010

  1

  ПР

  24.06 2024 в 13:31

  Когато едни хора алармират,че"Корупцията убива",са напълно прави във всяко отношение.
  Вчера коментирахме,как един български идиотин,обича да пие и бие жени.Докато-убие.А никой оторизиран,не е направил нищо./"Чий го дири таа украинка тука?!/
  Начо е същият типаж.Той е пътен престъпник и рецидивист.Но,родното МВР,не го е лишило от книжка-Начо им е плащал.Докато убие.
  Така ще е-на фона на корумпета ченгета,следователи,прокурори и съдии.Ужас без край.
   
  X

  Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите