Обвиненият за катастрофата с Ферарио Спасов е с безброй наказания

OFFNews 24 юни 2024 в 12:24 2640 5

Ферарио Спасов

Снимка Архив

Ферарио Спасов

Обвиненият за катастрофата, при която загина футболният треньор Ферарио Спасов, Начо Пантелеев от Лясковец е с две наказателни постановления и 10 електронни фиша само за година.

Днес Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда във Велико Търново обвинителен акт срещу Пантелеев. Фаталният инцидент се случи на 11 ноември м.г. на пътя София - Варна. 

По време на разследването са установени и много други нарушения на Пантелеев и престъплението е квалифицирано от прокуратурата като особено тежък случай.

"Обвинението е за нарушаване на правилата за движение със скорост над допустимата", съобщи окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков, цитиран от БНТ.

Петорна автотехническа експертиза е установила, че Начо Пантелеев се е движил със 165 м/ч или със 75 км/ч над допустимата скорост в момента на катастрофата.

"Преценено е, че в рамките на 6 месеца преди ПТП-то е допуснал 60 фрапиращи нарушения. Факт е, че всички те са със скорост над 100 км, в това число и в населени места. Налице са два или 3 случая, при които въпросният водач се е движил със скорост от 248 и 268 километра. И то от едно в друго населено място", допълни Вълков.

По преценка на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов досъдебното производство за тежката катастрофа бе преместена от Велико Търново в Ловеч.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    145

    5

    Джендо Джедев

    24.06 2024 в 14:50

    демотиватор,

    Сори, грешно съм прочел това в скобите. Сори, грешно съм прочел това в скобите. Мислех, че точно за забравена книжка става въпрос. Иначе ако нямаш валидна книжка, подлежиш на глоба.

    145

    4

    Джендо Джедев

    24.06 2024 в 14:34

    демотиватор,

    Кои са тия европейски страни? За Швейцаия мога да гарантирам, че не е така (и то - от личен опит). Проверяват те в системата и дължиш 5 франка административна такса за услугата. На мен дори не ми взеха. Тук шофирането с чуждестранна книжка, която не е валидна, се наказва с глоба. Шофирането с ОТНЕТА книжка се разглежда като криминално престъпление и се лежи (в повечето случаи - условно).

    200

    3

    демотиватор

    24.06 2024 в 13:58

    Прочее, в някои европ. страни карането без книжка (не ако си я забравил вкъщи, а ако нямаш) е престъпление за затвор. Тъй че ако ти я отнемат, а ти пак караш, не ти се разминава с глоба...

    145

    2

    Джендо Джедев

    24.06 2024 в 13:34

    ПР,

    По-точно едва ли може да се каже.

    1010

    1

    ПР

    24.06 2024 в 13:31

    Когато едни хора алармират,че"Корупцията убива",са напълно прави във всяко отношение.
    Вчера коментирахме,как един български идиотин,обича да пие и бие жени.Докато-убие.А никой оторизиран,не е направил нищо./"Чий го дири таа украинка тука?!/
    Начо е същият типаж.Той е пътен престъпник и рецидивист.Но,родното МВР,не го е лишило от книжка-Начо им е плащал.Докато убие.
    Така ще е-на фона на корумпета ченгета,следователи,прокурори и съдии.Ужас без край.