Quantcast

Нямало проблем в разгласяването на уликите по делото НАПлийкс: Иван Гешев

OFFNews Последна промяна на 10 август 2019 в 20:02 3196 4

Иван Гешев

Снимка nova.bg

Уликите по делото за хакерската атака срещу НАП са били публикувани с цел да няма спекулации, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев във Варна, цитиран от БНР.

Тази седмица за втори път бяха огласени данни от файлове и разпити на свидетели, които, според обвинението, доказват ролята на обвинения за кибертероризъм Иван Тодоров като подбудител. По повод критиките, че подобна информация не бива разгласявана чрез медиите, Гешев заяви, че не вижда процесуален проблем в тези действия на прокуратурата.

"Информация се дава само с разрешение на наблюдаващия прокурор, както е постъпено в този случай. С цел само и единствено да не се използва това за инсинуации, въпреки че то се използва. Тази информация е давана, след като е представена в съда и след като съдът я е обсъдил и произнесъл. Така, че процесуален проблем няма“, посочи той.

А че на някой не му харесвала истината, това не било проблем на прокуратурата, която „няма защо да мълчи при положение, че не е виновна“. „За какво сме виновни? За това, че арестувахме най-голямата група за телефонни измами и за един месец почти нямаше телефонни измами в страната? За това, че прибрахме половината мутри или хора, които не са пипани в целия преход? За това ли трябва да се срамуваме?", запита той.

Запитан как ще отговори на повишеното обществено напрежение и многобройните протести по негов адрес, Гешев каза: "Това, че една малка извънпарламентарна партия не ме харесва, е видимо. За мен е важна оценката на обикновените български граждани и на хората, за които работи прокуратурата. За мен е важно прокуратурата да работи активно и да повишава общественото доверие в себе си".

Определението "бухалка на управляващите" Гешев коментира така: "Такива определения, етикети и всякакви други неща са много лесни. Те се използват обикновено, когато нямаш някакви аргументи. Този тип определения излъчват безсилие и злоба".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

4

мнение от IP

10.08 2019 в 23:07

Когато го наричат бухалка е етикет от злоба, а когато той нарича някого терорист или десен екстремист е какво? Иначе е готов за долнопробен политик - питат го за едно, той се хвали в отговор с друго. Но това поведение е недопустимо за прокурор, камо ли за главен.

16101

3

order

10.08 2019 в 21:14

"Да бехте престанали с халосните патрони... и да се захванете със сериозните работи....
А Нас с гайдите ни интересува съдебното преследване и оставката на висш ръководител(министър), който не е заключил касата с нашите данни, не ги е опазил и е допуснал това хакване.....
А вие си търсете после кой и как е башарил в касата!!!!!"

5944

2

AnderXale

10.08 2019 в 20:23

Или, ако ще се изнасят доказателствата по дела преди тяхното приключване, то да бъде за ВСИЧКИ! И направо да се закрива съдебната институция! Защо ни е това перо в бюджета, след като Гешев вече се е произнесъл?

5944

1

AnderXale

10.08 2019 в 20:13

Този, а и цялата гробаджийска кохорта, трябва да бъдат съдени за злоупотреба с власт!!!