Надзирателят, блъснал 16-годишно момче, остава в ареста

OFFNews 11 септември 2018 в 18:45 2049 0

Надзирателят Георги Доков, който блъсна и уби 16-годишно момче след употреба на алкохол, остава в ареста, съобщи videlinabg.com.

Това реши Пловдивският апелативен съд, който отмени определението на Окръжен съд - Пазарджик, с което на Доков беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лева.

Доков е обвинен в това, че на 30 август е блъснал с автомобила си 16-годишния Станислав Стоянов от с. Ивайло. Инцидентът стана на пътя между селата Ивайло и Сарая. Надзирателят от пазарджишкия затвор удари последното момче от група деца с колела на пътя.

Тестът с дрегер е показал 1.56 промила алкохол в кръвта. 

Според съда има достатъчно доказателства за това, че Георги Доков е извършил деянието, в което е обвинен, а при по-лека мярка за неотклонение има опасност той да извърши престъпление, защото отново може да употреби алкохол и да кара автомобил.

Обвиняемият беше задържан в съдебната зала веднага след произнасяне на определението на Апелативния съд, което е окончателно и влиза в сила веднага.

При разглеждането на мярката в Пазарджик по думите на прокурора се разбра, че преди удара колата на Доков криволичела по пътя, а сблъсъкът е станал в тревната площ до шосето, на метър от други две момчета с велосипеди.

Два дни след определяне на гаранцията от 10 хил. лв. над 200 души, повечето от които деца, изразиха пред Съдебната палата в Пазарджик желанието си Георги Доков да бъде задържан в ареста до процеса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови