Мотивите на прокурора, пуснал обвинения за катастрофата с Ферарио Спасов, се разминаха с действителността

Обвинителят е отстранен, а работата му ще се проверява

OFFNews 13 ноември 2023 в 19:40 8183 8

Пантелеев

Снимка БНТ

Начо Пантелеев

Наблюдаващият прокурор, който пусна лясковченина Начо Пантелеев, причинил катастрофата, довела до смъртта на футболния треньор Ферарио Спасов, е отстранен. Освен това на бял свят излязоха и факти за разминаване между твърденията на обвинителя Йордан Кожухаров и разследването. 

Кожухаров обясни решението си да пусне Пантелеев само с подписка с това, че 24-годишният мъж няма данни да се укрие, въпреки че е DJ в Англия, няма други провинения и шофьорската му книжка е отнета веднага след смъртоносния удар. Оказа се обаче, че книжката му е отнета едва днес.

"Физически свидетелството за правоуправление е в нас и ще бъде предадено в сградата на Областната дирекция на МВР", заяви адвокатът на Начо Пантелеев Венцислав Фоти, цитиран от БНТ.

Адвокат Фоти показа шофьорската книжка на своя клиент, а Начо Пантелеев влезе в Областната дирекция на МВР, за да предаде документа. Два дни след катастрофата Пантелеев получава и още едно ограничение.

"С едното се налага забрана на Начо Пателеев да напуска пределите на Република България, с второто се отнема СУМПС (шофьорската книжка), тъй като му е повдигнато обвинение по настоящото наказателно производство за причиняване смърт по непредпазливост", поясни Венцислав Фоти.

Пантелеев не е непознат за правораздавателните органи. Преди няколко месеца му е повдигнато обвинение за притежание на марихуана и това се разбира от думите на адвоката му.

"За държане на няколко грама марихуана за лична употреба, по което производство му е повдигнато обвинение преди няколко месеца", обясни Фоти.

До този момент Пантелеев не е дал обяснения пред разследващите. Според защитника му причината е контузията на главата, която е получил по време на катастрофата.

"Ще депозирам молба до разследващите органи, с която ще помолим той да даде подробни обяснения, в които той ще разкаже абсолютно всичко по наказателното производство, което му е ясно във връзка с ПТП-то. Желая той да даде обяснения преди да се е запознал с каквито и да е доказателства, за да не остане и капка съмнение, че казва нещо, защото е видял някакви доказателства", каза още Венцислав Фоти.

Прокурор Кожухаров бе извикан за обяснение пред и.ф. ръководител на държаното обвинение Борислав Сарафов, случаят му бе отнет, ще бъде проверена работата му, а делото от Велико Търново бе прехвърлено в Ловеч

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

8

Constanza

14.11 2023 в 20:02

И на мен така ми се струва.

2073

7

Johnny B Goode

14.11 2023 в 14:43

Констанца, ако този е работил нещо в Лондон, то е било или сводник или "меринджей" на банда джебчийки в метрото.

870

6

Constanza

14.11 2023 в 13:50

Не вярвам този да работи като диджей, където и да било.

-240

5

редовно четящ

14.11 2023 в 09:54

Ще се връщат едни пари май....

9018

4

Em Em

14.11 2023 в 08:17

Да се е чуло Сарафов да е направил нещо срещу корумпираните си събратя?
След Гешев, по Гешевски.
Където е текло, пак ще тече!
Той си го избра, той си го смени. И защитата на Трипрасието продължава. Там залогът е огромен, или пари в чували, или бай Ставри.
Да чакаме сега от Посолството да ни го сменят?
Мъдрият български народ!
Чакахме дядо Иван да ни освободи, сега чакаме чичо Джон да ни забърше посраните задници!
Някои пък на дядо Иван още се надяват.

"Никому не се надявайте, ако ние не сме способни да са освободим сами то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство…”

2073

3

Johnny B Goode

14.11 2023 в 06:48

Въпросният Начо е издънка на небезизвестният Лясковски цигански клан "Манджите". През 90-те години натрупаха състояние от производство на менте алкохол. След влизането в ЕС преместиха бизнеса там - джебчийство и проституция.
Явно е доста печелившо, циганските мраморни палати са видни отдалеч в иначе поочуканото градче.

"Мотивите" на прокурора да го пусне това келеме са повече от разбираеми. Както бил казал император Веспасиан, парите не миришат. А и да миришеха, нашите прокурори не са гнусливи.

-1974

2

Владè

14.11 2023 в 00:42

Паръта прави вудъта да тичье нагори.
Казват по бъгарските служби , службички и клубови .Ни съ сърдьети . Другаря семирджийф и пудобньи съ по другарьи от другити другарьи и могат да съ возят в мьерцидьесья.

850

1

pr07ecH70r

13.11 2023 в 20:43

Цялата ни администрация е такава! Пълна с уредени НЕможачи!
 
X

Да помогнем на украинските деца!