Мигрант се покатери на случайна цистерна и се озова на летището в Пловдив

OFFNews Последна промяна на 16 август 2022 в 16:58 2642 0

летище

Снимка Wiuipedia

Летище Пловдив.

"Гранична полиция" разследва случай, при който на Летище Пловдив е открит човек върху цистерна, съобщи председателят на борда на директорите на аеропорта Дойчин Ангелов пред БНР.

"При влизане на цистерната за зареждане с гориво за летището наш служител е забелязал човек на покрива на цистерната. Сигнализирал е "Гранична полиция". Те са предприели действия. Разбрало се е, че чужденец. Предполага се, че е мигрант", обясни Ангелов.

Случаят е от понеделник сутринта, часове след катастрофата със сръбския автобус на автомагистрала "Тракия". Мигрантът се е самоопределил като мароканец, на възраст 20 г., посочиха от "Гранична полиция". Задържан е на служебния вход за автомобили.

По думите му той е използвал времето, в което заради тежкия инцидент е бил спрян трафикът, за да се качи на цистерната, пълна с керосин. Шофьорът не е съпричастен към случая.

Районната прокуратура извършва проверка, съобщи прокурор Атанас Илиев, като уточни известното до момента.

Мигрантът е забелязан върху камион-цистерна на влизане в летището. Обяснил, че е преминал сам зелената граница между Турция и България. След това вървял пеша в посока Бургас. На отбивка от магистралата видял спрели за почивка цистерни и се покатерил върху една от тях. Така се озовал на Летище Пловдив.

Уведомена е и служба „Миграция“, за да бъде осигурено настаняването му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови