Мечков и Биберов – сочени за ръководители на бургаската банда

OFFNews - Бургас 03 юни 2016 в 14:58 9233 1

Двама от задържаните при акцията в Бургас

На Николай Мечков и Петко Биберов – Кюфтето са повдигнати обвинения за ръководене на престъпната група, която бе заловена вчера в Бургас. Полицейската акция, която бе проведена под надзора на Специализираната прокуратура, обхвана няколко места в морския град, включително и хотел „България“, където също имаше арести.

На петима са повдигнати обвинения за организирана престъпна група, създадена с цел разчистване на бизнес територии чрез принуда – със заплахи, палежи, силови методи, както и за незаконно трафикиране на мигранти през България. Шести участник в групата е обявен за издирване, информират от Специализираната прокуратура. Възможно е към наказателна отговорност да бъдат привлечени и други участници в престъпната структура. Обвинения са повдигнати и на задържаните участници Галин Б., Станислав Ст. и Румен Я. Всички те са криминално проявени, повечето от тях са осъждани. Имената на Николай Мечков и Петър Биберов – Кюфтето са свързвани през годините с наркогрупи, побои, купуване на гласове, както и с унищожаването на коли от т. нар. „банда с кирките“, чийто патент бе забиването на кирки в автомобили. Мечков е шеф на охранителна фирма в Бургас, сред арестуваните вчера има и негови гардове.

Обвинение на шестия участник ще бъде повдигнато след задържането му.

Групата е действала поне от юни 2015 г., сочат доказателствата по делото, сред които са и специални разузнавателни средства. От прокуратурата поясняват, че е доказано авторството на редица палежи на автомобили и микробуси. Действията й са се отличавали с особена бруталност. По данни на държавното обвинение, групата е прекарвала и мигранти, на групи от 10 до 30 души. Участници в нея пък да били принуждавани насила да извършват престъпления.

На четирима от задържаните е наложена прокурорска мярка за задържане – 72 ч. Предстои в неделя да им бъде поискана постоянна такава. Петият арестуван е с по-лека мярка за неотклонение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13709

1

Маргарит

03.06 2016 в 15:48

Все пак проверки се задават, трябва да се отчита дейност.

А иначе каквото и да стане, тези ще си отлежат присъдата вкъщи, както при Златко Баретата.
Дано поне да не им плащаме неустойки за пропуснати ползи, че то под вещото ГЕРБ ръководство на МВР май това се получава.

 
X

Да помогнем на украинските деца!