Мъжът и жената, задържани за трафик на мигранти в линейка, остават в ареста

OFFNews 26 април 2023 в 13:08 1098 0

линейка

Снимка БГНЕС/Божидар Стоилов

Регистрацията на линейката е сменяна два пъти за година.

Двама обвинени за трафик на 23-мата мигранти в линейка край село Труд остават за постоянно в ареста, реши Районният съд в Пловдив. 

Заседанието протече при закрити врата, вероятно заради използване на специални разузнавателни средства в разследването, предаде БНТ. 

По време на трафика обвинената жена е била облечена с медицински дрехи, за да изглежда правдоподобно като част от лекарския екип на линейката.

Бежанците от Афганистан, сред които три малолетни момчета, са влезли от Турция и са били натоварени в линейката край Стара Загора след гонка с полицията по автомагистрала "Тракия". Те са платили различни суми за услугата - средно около 5000 евро на човек. 

Задържаните мъж и жена изоставили линейката пред полицейското управление в пловдивското село Труд. При последвалата полицейска акция са заловени. И двамата са криминално проявени за кражби и наркотици. Мъж е осъждан 4 пъти. Ако бъдат признати за виновни, могат да получат присъди от 1 до 5 години и глоби до 20 000 лева.

"На извършителя, карал линейката, е взета принудително кръв за изследване, тъй като е споделил пред единия полицай, че предния ден е употребил метамфетамин. Това ще подлежи на изясняване с назначената вече химическа експертиза", каза Атанас Илиев от Районната прокуратура в Пловдив.

Регистрацията на линейката е сменяна два пъти за година. Първоначално е прехвърлена от ЦСМП-София на дружество, занимаващо се с продажбата на коли. То я продава на друго дружество, като въпреки новите регистрации в КАТ автомобилът продължава да се води със статут на "специализиран превоз".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови