Мъж засне корупция в КАТ на видео

OFFNews 25 май 2018 в 09:52 14179 1

Мъж засне корупция в КАТ на видео

Мъж засне пътен полицай, който му иска подкуп.

Видеото беше разпространено от bTV. На него се вижда как полицаят взима подкуп от шофьор в София, за да не му наложи глоба. Униформеният дори инструктира нередовния водач как да му даде рушвет по начин, който да не си личи.

„Вчера бях спрял на бул. "Васил Левски" за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет”, коментира авторът на клипа.

На видеото полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че „щеше да го отнесеш яко” и на два пъти подчертава: „Трябва да почерпиш!”.

Прокуратурата вече се занимава със случая. „Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп”, посочи пред bTV говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране.

Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

„Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента”, посочи тя. Софийска градска прокуратура ще ръководи разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови