Мъж пребил почти до смърт куче, което ухапало собственика си

OFFNews 17 юли 2018 в 15:07 5324 0

Мъж пребил почти до смърт куче, което ухапало собственика си

Прокуратурата изправя пред съда мъж, който почти не убил домашно куче, като го пребил по особено жесток начин.

Обвиняемият бил приятел със собственика на четириногото. Един ден собственикът се оплакал на приятеля си, че кучето го ухапало по крака и дясната ръка. Ядосан, мъжът решил да откара кучето от дома на собственика му и да му "причини телесни увреждания".

Така на 4 юли 2017 година около 14.00 часа той отишъл до дома на собственика на кучето с лекия си автомобил, качил животното в колата и го откарал в столичния ж.к. „Връбница 1“. След като го свалил от автомобила го замъкнал до тревната площ между блок 509 и гробищата „Бакърена фабрика“. Там насилникът вързал устата на кучето с хартиено тиксо, сложил го в бял сезалов чувал на земята, след което му нанесъл удари с алуминиев профил в областта на главата.

Накрая стоварил голям камък върху главата на животното.

Вследствие на нанесените от него удари на кучето била причинена тежка фрактура в областта на черепа, оток и кръвонасядания в областта на главата и назалните кости, кръвоизливи в двете очи и двете ноздри, както и трайно увреждане на дясното око и орбиталните кости, наложило оперативна намеса - енуклеация /отстраняване на очната ябълка/.

След нанасянето на ударите, обвиняемият преместил завързаното с тиксо куче заедно с чувала навътре в тревните площи между блок 509 и гробищен парк „Бакърена фабрика“ и го изоставил там, след което се отдалечил от местопрестъплението.

На цялото престъпление имало свидетел, който незабавно се обадил на телефон 112. По случая било образувано досъдебно производство под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, извършителят е задържан и му е повдигнато обвинение, което е внесено в съда. 

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови