Мъж получи 5 г. затвор за кражба на портмоне

OFFNews 07 юни 2021 в 13:51 2147 0

42-годишен мъж бе осъден на 5 г. затвор заради кражбата на шушляково портмоне, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

Случаят е от 3 януари, като грабежът е станал в хранителен магазин в столичния квартал "Люлин". В портмонето имало 1600 лв. Извършителят е осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година.

"Осъществените от Т. Т. деяния разкриват изключително висока степен на обществена опасност. Подсъдимият е действал виновно, с пряк умисъл, като съзнавал общественоопасния характер на деянието си и е предвиждал произтичащите от него общественоопасни последици", обясняват от СРП.

От друго съобщение на прокуратурата става ясно, че се води досъдебно производство за инцидент на "зебра", при който пиян шофьор е нанесъл средна телесна повреда на преминаваща гражданка. Случаят е от 5 юни и е станал на пешеходна пътека на кръстовището между бул. „Възкресение“ и бул. „Вардар“ в София. 24-годишният мъж е с повдигнато обвинение и е задържан за 72 часа заради високата обществена опасност.

Под ръководството на СРП е образувано и досъдебно производство за това, че на 5 юни около 11:00 часа в столичен търговски център "обвиняемият Д. Д. чрез използване на техническо средство – ножица, направил опит да отнеме чужда движима вещ – мобилен телефон „Айфон 12“ на стойност 1699,00 лева, собственост на „Техномаркет България“ ЕАД, от владението на М. М. – материално отговорно лице на обекта".

В хода на разследването са били събрани достатъчно доказателства и заради "високата обществена опасност на деянието и дееца наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на която ще бъде изготвено искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“, съобщават още от СРП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови