Мъж източвал Енерго Про със съдебни дела

OFFNews Последна промяна на 15 февруари 2018 в 12:30 12507 0

Мъж източвал

Районната прокуратура във Варна поиска постоянен арест за 46-годишен мъж, който чрез съдебни дела прибирал суми от енергодоставчика за Североизточна България „Енерго Про продажби“ АД.

Първоначално Варненския районен съд отказа да остави Петър К. в ареста. 

Според прокуратурата мъжът е привлечен като обвиняем за това, че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбудил или поддържал в заблуждение абонати на енергодоставчика.

Обвиняемият се занимавал с изкупуването на вземания от абонати на енергодружеството. Те произтичали от извършени корекции от страна на „Енерго про продажби“ АД на сметките на абонати, платили суми за непотребена коригирана електроенергия. Обвиняемият издирвал тези абонати, представял се за адвокат. 

Обещавал им, че ще води дела срещу енергодружеството. За целта искал да бъде упълномощен. След като се снабдявал с пълномощните, Петър продавал вземанията на абонатите на свързаните с него търговски дружества, едно от които било собственост на неговия брат.

Веднага след това двете търговски дружества завеждали дела срещу „Енерго Про продажби“ АД. След спечелване на съдебните дела, енергодружеството заплащало доброволно всички дължими суми по банковите сметки на двете търговски дружества. Те обаче не изплащали сумите на абонатите, въпреки клаузите в договорите за прехвърляне на вземанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови