Quantcast

Майка стана обвиняема, защото отказва да се грижи за един от синовете си

OFFNews Последна промяна на 06 юли 2020 в 14:06 2017 3

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 42-годишната А.Т. заради нехайно поведение при отглеждането на малкия й син.

Обвиняемата живее в приземна постройка в ромския квартал в Благоевград, обзаведена с вещи от първа необходимост. Жената има пет деца, регистрирана е като самотен родител. Полага грижи за двама от синовете си, а другите двама са настанени в семейство на роднини в с. Микрево.

А.Т. е трайно безработна, получава месечна социална помощ и такава за отопление.

От социални доклади се разбира, че родителският контрол от страна на обвиняемата по отношение на малолетния й син Ц.Т. бил занижен. Детето имало проблемно поведение, не посещавало редовно училище.

С безотговорно си поведение жената поставила в риск цялостното развитие на момчето. То се водило на отчет в Детска педагогическа стая за извършени противообществени прояви, били му налагани множество и различни възпитателни мерки.

Синът бил регистриран като извършител на три грабежа, тринадесет кражби и на два пъти е бил хващан да унищожава чужди вещи. Детето било отглеждано, както в специализирана институция - кризисен център, така и в семейството си. Системно момчето е бродело безпризорно и му е била предоставяна закрила.

Неколкократните осъждания на А.Т. за неполагане на грижи за децата си, както и положените от страна на социалните служби усилия - беседи, срещи и консултации, не дали резултат. Тя продължила да оставя малолетния си син без надзор, който скитал, употребявал алкохол и наркотици и бил въвлечен в престъпления.

В късните часове на 24 май 2019 г. Ц.Т., заедно с приятели, посетил ресторант в Благоевград, където се провеждал абитуриентски бал. Там пил уиски и ракия, а впоследствие пушил цигара с марихуана. Пред дискотека „The Face“ момчето се почувствало зле и припаднало. Бил подаден сигнал на телефон за спешни повиквания 112, като пристигналите на място полицейски служители и медици констатирали, че Ц.Т. е неконтактен. Незабавно детето било транспортирано до болнично заведение, където здравословното му състояние било стабилизирано.

Около 5 ч. сутринта на 29 юли 2019 г. малолетният син на обвиняемата А.Т. за пореден път бил оставен от нея без надзор. Момчето било навън, счупило стъкло на паркиран лек автомобил, проникнало в него и взело различни вещи на обща стойност 160 лв.

Пряка последица от поведението на майката е, че е създалата опасност за физическо, душевно и морално развитие на малолетния й син.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

3

Elikadeli

06.07 2020 в 20:28

Защо винаги наказват майките? Къде са бащите на тези деца?
Самотна, безработна майка на 5 деца. Как да се справи?

8066

2

elbarbudo

06.07 2020 в 18:58

защо не са и го отнели досега и да го дадат на приемно семейство?

9476

1

voododoll

06.07 2020 в 15:14

Образцова електорална единица