Любена Павлова: Сарафов и Еврото ходиха да си избират заедно къщи в 'Делта хил' (ВИДЕО)

Прокурори, следователи, полицаи и членове на ВСС са били на хранилка при Петър Петров

OFFNews 02 юни 2023 в 14:31 15017 4

Павлова

Снимка Стопкадър АКФ

Любена Павлова

Следователи, съдии, членове - бивши и сегашни, на Висшия съдебен съвет са били на хранилка при Петьо Петров-Петьо Еврото, обяви във втората част от интервюто пред Антикорупционния фонд бившата му съпруга Любена Павлова.

"На някои се даваше по 2000, 5000, 10 000. Имаше и по 20 000 лв. И следователи, и прокурори, и съдии. Имаше и полицаи, които взимаха пари. Някой има болни роднини, друг има деца и иска да израсне кариерно. Не всички са чисто корумпирани и боклуци. Имаше читави хора, които идваха със своите причини", посочи тя.

На въпрос дали в ресторант "Осемте джуджета", превърнал се в офис на Еврото, са идвали членове на Висшия съдебен съвет отговори така:

"Идвали са, да. И сегашни, и предишни. Някои вероятно и за да вечерят. Вижте, аз не съм много добре с лицата, не помня физиономии. Който е идвал, не за да вечеря, случайно, го помня", каза тя.

В интервюто тя говори за схемата "Осемте джуджета", за отношенията на Петров с бившия му колега Делян Пеевски, повтаря и вече известното от първата част на интервюто, че редовен клиент на прочутия ресторант е бил зам. главният прокурор Борислав Сарафов, че бившият ръководител на държавното обвинение Сотир Цацаров е правил много добри неща за хората.

Павлова разказа, че са били семейни приятели със Сарафов и съпругата му, виждали се често и даже ходили да си избират заедно къщи в баровския комплекс "Делта Хил" край село Кладница.

От думите й стана ясно, че всички, които са търсили услугите на бившия й съпруг, са били записани и снимани. Но не отговори на въпрос дали в ресторанта са идвали висши кадри от МВР, защото не намира причина и смисъл да ги коментира.

Истории като тази, разказана от собственика на "Изамет" Илия Златанов, са били "повече от една".

По думите на Павлова прокурор Емилия Русинова също е част от мрежата на Петьо Еврото, част от "редовните контрагенти". Самият ресторант тя определи като "тържище на бъдеще". Всякакво - кариерно, финансово.

"Отделно се решаваха проблемите на хората. Други се създаваха. Всеки си има цена. Обикновено е ниска, просто защото хората толкова си струват. Има една приказка - което не се купува с пари, се купува с много пари. Всеки си има цена. Аз моята още не съм я открила", каза Любена Павлова.

Статутът на Петьо Еврото в съдебната система до 2015 г. е било началник на Столичното следствие. Разликата, когато е бил в системата, и след това, е, че "беше по-нормален", каза още Любена. И допълни, че е абсолютно вярно определението, дадено от друг следовател по това време - Делян Пеевски, за таланта на Петьо Петров да "направи от нищо - нещо" и че е "гениален изрод". Тя самата не се познавала с Пеевски, въпреки че един от имотите на Еврото е точно срещу този на депутата от ДПС на Панорамния път.

"Това е къщата, в която живеехме, докато бяхме заедно, преди да се разделим. Панорамен път, първо, е мръсна и оживена улица. Не си махаме със съседите през улицата. То наблизо живее и.., щях да кажа премиерът. Живее и Бойко Борисов, живее и президентът. Живеят много хора наблизо...", посочи Павлова.

Чувала е, че Еврото и Пеевски са работили заедно като следователи. Но не знае дали сега работят и какво биха могли да правят заедно.

"Много е лесно такъв човек, който мълчи, да го замеряш постоянно с какво ли не", коментира Любена Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

4

Деспин Митрев

04.06 2023 в 20:38

"...виждали се често и даже ходили да си избират заедно къщи в баровския комплекс "Делта Хил" край село Кладница." ИМАЛИ СА ПАРЕТА, без заплати! Аз искам да попитам Франс и САЩ - в началото казаха, че ще помогнат Болгария да изгради демокрация... И? Завърши ли прехода или започва?

3767

3

Име на профила

02.06 2023 в 19:18

ПолПиърс, верно е!

1000

2

PaulPierce

02.06 2023 в 18:46

в Делта Хил, който и да арестуват, няма да сбъркат :)

605

1

Wenc

02.06 2023 в 15:04

Е по поръчково филмче няма.. тия от това НПО се излагат вече.

Ако някой се чуди защо Еврото се е развел с тази другарка, да потърси в интернет филмчетата. Оргии, наркотици.. че и горда с тях..