Лена Бориславова ще съди за клевета сценаристите на Слави и жълти медийни бухалки

OFFNews 28 февруари 2023 в 15:23 2892 1

Бориславова

Снимка БТА

Лена Бориславова

Бившият говорител на кабинета "Петков" Лена Бориславова започва съдебна битка със сценаристите на Слави Трифонов. За това съобщи самата тя в профила си във фейсбук. 

От съобщението става ясно, че един час след регистрирането на листите на коалицията "Продължаваме промяната-Демократична България" ще регистрира първата си искова молба в деловодството на Софийския градски съд за клевета и уронване на името й.

"След сценаристите следват още няколко срещу мними обществени говорители и жълти медийни бухалки", изтъква Бориславова.

"Продължаваме промяната" се закани да съди сценаристите на Слави веднага след като излезе видеото, в която се "пее" за Бориславова и бившия премиер. Трифонов се обръща към "шарлатаните" (така президентът Румен Радев нарече съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев - бел. ред.) да не забравят, че "в живота освен лъжи за "Капитан Андреево" и за мафиоти, има и хумор" и ги призовава да се посмеят заедно. 

От ПП отговориха, че ще подкрепят всички правни мерки, които Лена Бориславова предприема във връзка с клеветническата кампания срещу нея.

След лавината от негативни отзиви за парчето Слави Трифонов се възмути защо журналистите не са намерили за сексистка рекламата за запек, озвучена от жена. Шоуменът обясни още, че песента е народно творчество, на което случайно се натъкнали. И допълни, че е давал обяснения пред Комисията за защита от дискриминация. Оттам пък отрекоха лидерът на "Има такъв народ" да е викан за обяснения и допълниха, че срещу него има жалба от НПО и затова е образувана преписка, по която му е искано становище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!