Крадла – рецидивист изчезна, обявиха я за издирване

OFFNews - Бургас 26 април 2018 в 15:36 7940 0

Снимка burgas24.bg

Гюлсевен Шукри плаче в съда

Възрастна жена, която се е специализирала в кражбите на дрехи в няколко български града, избяга от правосъдието и днес не се яви в Окръжния съд в Бургас, където трябваше да се гледа мярката ѝ за неотклонение. Гюлсевен Шукри бе пусната под домашен арест преди това от Районния съд в морския град, след като сълзите ѝ и нервният срив, в който изпадна, трогнаха магистратите. Тогава Гюлсевен се кълнеше, че не знае как са попаднали в нея дрехите.

53 – годишната жена бе арестувана след поредица от кражби в Бургас. Тя действала в съучастие с дъщеря си – Филиз. На 27 април, миналата година, откраднали дамско яке от магазин в морския град. През април, тази година, ударили друг магазин, от който прибрали две рокли. В хода на разследването се оказало, че Гюлсевен има завиден стаж в тази област и е действала с размах – във Варна, Малко Търново, Бургас и родния ѝ град – Исперих. Във Варна също се водело дело срещу нея. Схемата била изпитана – дъщерята отвлича вниманието на продавача в магазина, докато през това време майката краде.

Днес Гюлсевен не се яви пред Окръжния съд, след като прокуратурата протестира домашния арест, определен от районната инстанция. Обвиняемата не е открита на домашния си адрес в с. Свещари, общ. Исперих, адвокатът ѝ също не знаел къде е. Това е вторият ѝ опит да изчезне. При налагането на мярката, тя е заловена на Дунав мост, заедно с дъщеря си, опитвайки се да избягат в Румъния.

Гюлсевен Шукри е обявена за общодържавно издирване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови