КНКОПНИ проверява зам.-министър на земеделието за конфликт на интереси

OFFNews 20 май 2022 в 14:42 2105 1

Иван Христанов, зам.-министър на земеделието

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Иван Христанов (в средата), зам.-министър на земеделието

КПКОНПИ е започнала проверка на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов, за да установи има ли конфликт на интереси, съобщиха от Комисията. 

Проверката е след получен сигнал, според който Христанов продължава да бъде член на Съвета на директорите на търговско дружество и след заемането на поста заместник-министър.

От Комисията допълват, че нито след датата на назначаването му за заместник-министър, нито преди това - при избирането му за народен представител, в Търговския регистър не е вписано прекратяване на договора за управление на частната фирма по отношение на Христанов.

Предметът на дейност на търговското дружество е "предоставяне на консултантски услуги и бизнес анализи на дружества относно финансирането на дейността им и капиталовата им структура, управление и моделиране на бизнес процеси, инвестиции в други предприятия, рекламна дейност и др.", се посочва още в сигнала.

КПКОНПИ ще провери посочените в документа данни.

Христанов беше назначен за зам.-министри, дни след като се закле като депутат. Той беше водач на листата в Плевен от "Продължаваме промяната" на изборите за народни представители на 14 ноември. 

Във визитката му в сайта на партията се посочва, че той е  партньор в два инвестиционни фонда за финансова подкрепа на растящи български предприятия и стратегически съветник в множество млади бизнеси. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови