Кметът на Созопол спря строеж на открит басейн в имот на Иво Прокопиев, бутат му оградата

OFFNews 19 октомври 2020 в 12:07 7396 1

Кметът на Созопол спря строежа на открит басейн и нареди събаряне на плътна ограда в частен имот в местността Буджака, съобщиха от прокуратурата. Този имот е на бизнесмена и издател Иво Прокопиев.

Проверка, възложена от Върховна административна прокуратура (ВАП) на ДНСК за незаконни строежи и ограничен достъп до плажа, е установила нарушения на разпоредбите на чл. 157, ал. 1 и ал. 2 от Закона за устройство на територията (ЗУТ).

Заповедта е връчена на пълномощник на собственика.

След влизане в сила на заповедта ще се отправи покана за доброволно премахване на двете съоръжения, а при неизпълнение, ще се пристъпи към принудително срутване.

От държавното обвинение припомнят, че по разпореждане на ВАП през юли, август и септември са извършени редица проверки. В резултат се стигна до издаване на няколко заповеди за спиране на незаконни строежи и премахване на други в парк „Росенец“, на плажа „Обзор“, а във връзка с открити нарушения бе внесен протест срещу разрешението за строеж за „Алепу вилидж“, както и срещу осем разрешения за строеж, издадени от главния архитект на Несебър за Комплекс "Венид Еко вилидж" - жилищни сгради и хотел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

1

Sashkavas

19.10 2020 в 16:43

Споко фалшива новина е това! Съда ще отмени всички заповедни, понеже както знаете, какво каже Ивчо всичко е законно и съда само го подписва. Бас държа, че наглеците опитали се да издадат тези безобразни и безбожни заповеди, скоро ще бъдат подведени под отговорност за уронване на имиджа Му и ще бъдат осъдени по надлежния ред. За да е хармонията пълна, трябва и прокуратурата да бъде овладяна за не стават друг път такива грешки и имиджа му да пребъде за векове. Дет се вика #ТОЙ е от сой а не като #КОЙ!