Издирват бивш депутат от ДПС за източване на 5 милиона лева

Ружа Райчева 11 юли 2022 в 12:22 4427 1

Снимка Пресцентър ДПС

Полицията издирва бившия депутат от ДПС Петър Ангелов и предполагаемия му съдружник Борислав Велинов заради обвинения в данъчни афери, съобщава "България днес", като се позовава на определение на Апелативния специализиран съд.

Съобщение за издирването не е публикувано.

От пресцентъра на МВР нито отрекоха, нито потвърдиха информацията пред OFFNews, но уточниха, че за да бъде обявен публично за издирване, близките му трябва да дадат изрично съгласие.

Обвинението към Петър Ангелов е за участие в престъпна група, източила близо 5 милиона лева данъци. Освен Велинов на подсъдимата скамейка с бившия депутат от ДПС са изправени Красимир Велинов и Нели Дойчева.

Делото срещу Ангелов и Велинов започва през 2014 г., докато двамата са в неизвестност, но после се разбира, че бившият депутат е в болница, а сподвижникът му - в чужбина, става ясно от определението на Апелативния специализиран съд.

По време на продължаващото 7 години дело умира един от съдебните заседатели и през октомври 2021 г. съдия Иво Хинов решава, че заради законовото изискване за несменяемост на състава се налага делото да започне отново. Месец по-късно се очаква процесът да започне с нови съдебни заседатели, но обвиняемият Петър Ангелов не се явява. През януари 2022 г. магистратите пак правят опит да започнат да разглеждат делото, но този път става ясно, че мандатът на един от заседателите е изтекъл, поради което са назначени двама други. А през март съдебното заседание отново се проваля заради неявяване на подсъдимия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6386

1

Zlatko

11.07 2022 в 13:15

А през 2023 прокурора ще се пенсионира. През 2024, заради еврозоната, ще стартира наново, иска ще е в €. През 2025 съдията ще бъде повишен.И през 2034 ще му наложат условна присъда по давност.
Смешна система, по-точно тъжна.
 
X

Да помогнем на украинските деца!