Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Индиецът, свален от самолета в София, буйства и в съда

OFFNews 08 март 2021 в 17:35 2993 0

Снимка БНТ

Софийският градски съд наложи постоянен арест на индиеца Сид Сингх, който беше свален принудително от самолет на "Еър Франс" на летище "София" в събота.

Сингх е буйствал и днес в съдебната зала, като съдът го е отстранил зарази словесна агресия и отказ да запази мълчание, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.

Искането на прокуратурата за постоянното задържане на индиеца днес се гледа в негово отсъствие. Предстои Софийска градска прокуратура да поиска от съда назначаване на съдебнопсихиатрична експертиза на обвиняемия.

Той е обвиняем за това, че на 6 март по време на полет от Париж към Делхи е проявил агресия към екипажа и пътниците в самолета и е опитал да нахлуе в пилотската кабина.

Разпитани са командир на полета и членове на екипажа. В показанията си те посочват, че чужденецът демонстрирал непристойно поведение към пътниците, поради което му била направена забележка. След това той се насочил към пилотската кабина, удрял по стените и нападнал един от пилотите, допълват от прокуратурата. 

През юни 2019 г. Сингх е бил на психиатрично лечение в Индия, става ясно от мейл, изпратен от Психиатричен център до индийското посолството в София. 

Наказанието, предвидено в закона, е "лишаване от свобода" от 5 до 10 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!