Има възможност Желяз да не бъде екстрадиран в САЩ, твърди адвокат

OFFNews 11 април 2018 в 09:05 6384 1

Има възможност Желяз Андреев да не бъде екстрадиран в Америка. Окръжният съд в Добрич и Варненският апелативен съд преценяват дали има основание да бъде екстрадиран.

Тук не се преценява дали Желяз е виновен или не, защото това се преценява от съда в Америка, коментира адвокат Марин Марковски по Нова тв. Прокуратурата казва, че Желяз е извършил фалшифициране на документи и контрабанда, което не е вярно. За да направи държавното обвинение искане за задържането на Желяз Андреев в рамките на 60 дни, то е написало нещо, което го няма в молбата за екстрадиция. Прокуратурата е вкарала в обвинението престъпление, за което няма данни, защото и молбата за екстрадиция още не е пристигнала, обяви Марковски. 

По думите му шефовете на компанията са били екстрадирани в Америка и са получили по спогодба около 13 до 15 месеца лишаване от свобода. Законодателството на Америка е доста гъвкаво и позволява да се прецени всеки случай индивидуално. Но това не значи, че нашето момче трябва да отиде там, смята адвокатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови