И дъщерята на Цветан Василев е подсъдима за прането на 2.6 млн. лв.

Срещу Радосвета Василева има издадена Европейска заповед за арест

OFFNews 16 август 2017 в 13:52 16888 8

И дъщерята на Цветан Василев е подсъдима за прането на 2.6 млн. лв.

Снимка vassilev.bg

Софийска градска прокуратура е повдигнала обвинения на дъщерята на банкера Цветан Василев за пране на пари в размер 2 645 179 лв. От прокуратурата съобщиха, че обвинението е повдигнато на 15 август.

Радосвета Василева е привлечена като обвиняема задочно в присъствието на упълномощен от Цветан Василев адвокат, тъй като дъщеря му не живее в страната.  

С постановление на прокуратурата от вторник е разпоредено задържането ѝ за 72 часа, след като бъде установено местоположението ѝ, за да бъде доведена в съда във връзка с делото срещу баща ѝ.  

В хода на разследването са изпратени две призовки на актуален адрес на Радосвета Василева за явяването и пред разследващия орган съответно на 2-ри и 7-ми август, като от съпровождащата ги докладна се установява, че по данни на охраната на адреса тя живее там, но от дълго време отсъства и призовките ги получава адвокат, уточняват от държавното обвинение.

По делото са изискани и приложени всички необходимите справки от проведеното издирване на лицето в страната.

Видно от тях Василева е напуснала пределите на България на 16 август 2016 г. и до този момент няма регистрирано влизане, се посочва още в съобщение на прокуратурата.

Тъй като въпреки положените усилия от стана на разследващите органи, местонахождението на Радосвета Василева не е установено, тя е обявена за общодържавно издирване и спрямо нея на 15 август е издадена Европейска заповед за арест.

Предприетите спрямо Радосвета Василева процесуално-следствени действия са съобразно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс и постановеното спрямо нея задържане е обусловено от неявяването ѝ пред разследващите органи и неустановяване на местонахождението ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

8

Black Hex

16.08 2017 в 19:36

Цветко Василев е подставено лице, Бойко е подставено лице, Доган е подставено, Пеевски и той е пионка...E, добре кой е баш баш тарторът на всичко и на всички?

Аз съм шокиран. Е как КОЙ?!
ПУТИН ЕСТЕСТВЕНО!
Платените тръбачи на нпо-мрежата и онези от другата мрежа дето протестират за пари и имат по една акция в КТБ тръбят денонощно за злия гений на тъмните руски сили.

14355

6

neverland

16.08 2017 в 16:37

#Краси

Тая ми се вижда още зелена, може и да не е добутала до чавета, ама виж майка му, тя без обвинение ли ще остане...

11719

5

Краси

16.08 2017 в 16:16

Е този човек внуци няма ли - хванете ги и тях! По сталински - всичко е законно.

14355

4

neverland

16.08 2017 в 16:08

Добре, айде ме просветлете кой е "капо ди тути капи", "падрето", "кой"?

Цветко Василев е подставено лице, Бойко е подставено лице, Доган е подставено, Пеевски и той е пионка...E, добре кой е баш баш тарторът на всичко и на всички? Един човек ли е или цяла прослойка на принципа на картела?
 
X

Да помогнем на украинските деца!