Главният прокурор дари кръв във ВМА, включиха се и много магистрати (видео, снимки)

OFFNews Последна промяна на 01 април 2020 в 14:42 12450 0

Главният прокурор Иван Гешев е сред първите магистрати дарили кръв във Военно-медицинската академия (ВМА) в началото на акцията за насърчаване на безвъзмездното кръводаряване "Бъди един от нас! Дари кръв – спаси живот!" в София. 

Десетки прокурори, следователи и служители на администрацията и на Бюрото за защита на свидетелите към главния прокурор също се включиха в първия ден на акцията по даряване на кръв. 

Сред първите бяха и и.д. административният ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Ангелова, както и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров. 

Кръводаряването от магистрати и съдебни служители се провежда и в УМБАЛ "Св. Анна".

Акцията за кръводаряване е по инициатива на ръководството на прокуратурата и е във връзка с установения от центровете по трансфузионна хематология спад на желаещите да дарят кръв от началото на месец март.

Безвъзмездното кръводаряване от прокурори, следователи и съдебни служители във ВМА и УМБАЛ "Св.Анна" ще продължи и в следващите дни, като към инициативата по места ще се включат и много магистрати и служители от цялата страна.

Една от мисиите на ВМА е да се насърчава безвъзмездното кръводаряване. Периодично болницата организира кампании в цялата страна.

Всеки, които желае да дари надежда на болен в беда в Кръвния център на ВМА, може да го направи всеки ден от 8.00 до 16.00 часа.

Кръводаряването преминава при стриктна организация, така че да се гарантира в максимална степен сигурността на всеки един кръводарител. Гражданите трябва да знаят, че извършените в световен мащаб научни проучвания не съобщават за предаването на коронавируси (какъвто е и COVID-19) чрез трансфузия или трансплантация. Следователно, желаещите могат да дарят кръв без да има риск за здравето им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X