Гешев получил сигнал от Васил Божков. Ще го разгледа, дори и да е комикс

Полиция и прокуратура с акции срещу битовата престъпност в няколко града

OFFNews 04 юни 2020 в 12:59 7059 5

Главният прокурор Иван Гешев е получил сигнал от обвиняемия бизнесмен Васил Божков, обяви ръководителят на държавното обвинение в Ябланица, където се проведе специализирана операция срещу битовата престъпност.

Гешев не уточни за какво е сигналът и кога е получен. От думите му стана ясно, че го е разпределил към компетентен прокурор.

"Прокуратурата е длъжна да провери всички обстоятелства независимо дали са анимация, комикси или са нещо друго забавно", допълни Гешев.

За публикациите на Божков във фейсбук Гешев коментира: "Главният прокурор определя целите на прокуратурата, не наблюдава съдебни дела. Сигнали във фейсбук не са нормална практика. Но всеки сам решава дали, как и колко да подкрепя определени лица, като господин Божков".

На въпрос какво се случва с екстрадицията на банкера Цветан Василев Гешев се сопна: "Да ви приличам на президента на Сърбия? Или пък на сръбския премиер? 

Няколко акции на прокуратурата и МВР срещу битовата престъпност в различни части на страната се проведоха в рамките на последните 48 часа. 

При спецакцията в Ябланица се проверяваха автомобили и криминално проявени лица. На място дойдоха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Това е поредната рутинна операция, която се провежда съвместно с прокуратурата. Тя е по линия на това, което е приоритет на МВР и прокуратурата, а именно – битовата престъпност. Целта ни е към края на годината нивата на битова престъпност да са чувствително по-ниски от миналата година", заяви Гешев. И отчете, че в края на 2019 г. телефонните измами са намалели с 40-50%. Според обвинител №1 проблемът с битовата престъпност може да бъде решен и хората да живеят по-спокойно и по-сигурно.

Специализирана операция имаше и в разградското село Китанчево. В нея са участвали и сили на жандармерията. Проверени са били 662 автомобила и 932 лица. На нарушители на Закона за движение по пътищата са били съставени 23 акта за нарушения и 31 фиша. Прекратена е била и регистрация на автомобил.

Образувани са били две досъдебни производства за кражба на дърва за огрев. Задържани са четирима, а с шестима представители на криминалния контингент са проведени беседи.

В операцията срещу битовата престъпност в с. Китанчево са участвали над 70 служители на ОД на МВР в Разград и жандармерията и са били изградени два контролно-пропускателни пункта.

Полиция и прокуратура действаха заедно и в Хасково и Димитровград. В областния град е арестуван 23-годишен мъж, за когото станало ясно, че от хранителен магазин е откраднал кутия с дарения. 

По време на акцията в Димитровград е разкрита кражба, която е извършена през март. Задържан е 45-
годишен мъж, който задигнал 250 лв. и лична карта от кожено яке.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

4

Читател Петър

05.06 2020 в 10:58

Разследване по картинка. Задачата е как да не разберат от прокуратурата какво казва Черепа и как да се измъкнат без да разследват правителственото задкулисие...

705

3

order

04.06 2020 в 14:09

Въпроса е уреден...човека каза, ЧЕ ВИДИМ!!!!!

5784

2

Бабатунде

04.06 2020 в 13:18

Да се обзаложим, до какъв извод ще се стигне след проверката ?

3906

1

hristo

04.06 2020 в 13:12

Съвместната акция на полиция и прокуратура доведе до задържането на 86-годишна баба, която намерила монета от 2 лева и не я предала в най-близкото РПУ. При задържането полицаите са употребили технически средства поради агресивното поведение на бабата. Наложена е мярка за неотклонение - задържане под стража за 72 часа.