Гешев: Хора, които наричате 'олигарси', искат прокуратурата да е слаба

От ОАЕ са се завърнали прокурори, разговаряли за екстрадицията на Васил Божков

OFFNews 27 февруари 2020 в 14:37 4328 8

„Аз разбирам, че в момента много хора имат интерес от слаба и неработеща прокуратурата, но съм сигурен, че не това искат хората". Това обяви главният прокурор Иван Гешев в Ихтиман, където се провежда спецакция по линия на битовата престъпност, съобщи БГНЕС.

Ръководителят на държавното обвинение определи като наглост искането за промени в дейността на прокуратурата от страна на адвокати на подсъдими.

„Лица, които вие, медиите, наричате олигарси, искат неработеща прокуратура”, бе категоричен Гешев. Според него враговете на прокуратурата искат да блокират нейната дейност чрез законодателни промени. Но се зарече прокуратурата ще продължи да работи така, както досега.

„Оттук нататък имаме една гранична линия – интересите на хората, които ние смятаме да защитаваме, от другата страна са престъпниците и олигарсите. А политиците – президент, премиер, депутати, трябва да решат коя страна избират”, заяви Иван Гешев.

От думите му се разбра, че от ОАЕ, където се намира хазартният бос Васил Божков, са се завърнали двама прокурори. „Говорено е с тамошната прокуратура на високо ниво. Топката е в другата държава”, обяви обвинител №1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

8

order

28.02 2020 в 06:00

Абе да наблегне на БарЦелона, да наблегне!!!!!

Ееее айде стига къщата, детето, парите!!!!
Ба Ху да направи един ТЕСТ ЗА БАЩИНСТВО и да ги утепа ....ша лъжат тея мизерници, ще съсипват строителството МУ........
А иначе байХу квото си е направил, направил си го е и си го е платил .....къща, бутик, пари.....е ПАРИТЕ МРЪСНИТЕ нема да може да ИЗБЕЛИ, ама не е първият,я!!!!!
А и то Ал Капонето така помърдваше, ама му го намааха на края за ПАРИ МРЪСНИ И ДАНАЦИ и го пратиха при бай Ставри!!!!!
ТА ЗА МРЪСНИ ПАРИ ИДЕ РЕЧ…..НЕ Е ЗА КЪЩА, ДЕТЕ, ЛЮБОВНИЦА……

705

7

order

27.02 2020 в 20:11

"Всички диктатори обичат да говорят от името на народа, от Хитлер и Сталин, до Путин и Ким Чен Ун. Странно защо не го правят в името на Закона? Сигурно защото Закона им пречи?"

3101

6

Генчо Генчев

27.02 2020 в 15:35

Недоразумението с каскетите е назначено да прави телевизионна кариера с продуценти Боко и Шиши.
А пък леля Сийка от Неврокоп е върхът на цирка.

17156

5

aviatora

27.02 2020 в 14:52

Па то от БоКо Мутраку по голем олигарх нема в света...

12182

4

sawall

27.02 2020 в 14:50

Аз искам прокуратура, която 1) спазва законите, и 2) работи, вместо да плямпа. Г-н Гешев спазва законите когато му е удобно, но ако му кефне си ги нарушава, което ни гарантира "олигарсите" после да ни осъдят в Европа. Г-н Гешев също и много говори, но резултатите от дейността му все още не са видими - няма осъдени! Така че, г-н Гешев, млъкнете и си свършете работата, за която данъкоплатеца ви плаща, и тогава ще ви зауважавам.

5784

3

Бабатунде

27.02 2020 в 14:47

"но съм сигурен, че не това искат хората"
Еее лудия шапкар, хората искат да не си ку*вата на Тъквоч ! Що не направиш едно разследвана на Доган, Пеевски, Борисов ... топките ти са по-малки от мозъка, за сметка на сланините, насъбрали сте се отбор свине и се мислите за богопомазани !

11719

1

Краси

27.02 2020 в 14:44

Гешефт, като си почнал, кажи и имената на хората, в чийто интерес работи прокуратурата. Да помогнем: Пеефски, Доган, Борисов, ...