Фирма направила непоискан ремонт, съд запорира сметките на община Кюстендил

OFFNews 20 декември 2017 в 09:05 25375 0

600 души може да останат без заплати по коледните празници заради запора на сметките на Община Кюстендил. Много от тях са на минимална работна заплата.

Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов по бТВ. Причина за запора на общинските сметки е иск на фирма, ремонтирала сградата на кметството след наводнение през 2009 г. Фирмата удължила ремонта и общината отказала да плати, заради което последвало дело и запор. 

Правителството и ВСС вече са уведомени, очакваме подкрепа по най-бързия начин, каза още Паунов. И предупреди "всички колеги кметове, местната власт, националната власт, законодателна и изпълнителна власт – днес тези камъни са изсипани в градината на Община Кюстендил, утре може да бъде във вашата градина“.

Ако не бъде променен законът, всеки, който влезе във вашия дом, може да извърши каквито и да било ремонтни дейности и след това да ви осъди за тях, коментира кметът. 

По думите му фирмата твърди, че е надработила за 500 хил. лв., а излиза, че Общината се е облагодетелствала, макар да няма положен подпис и договорни отношения. 

Общината е осъдена не на договорно основание, а за неоснователно обогатяване – прецедент, от който може да пострада всеки, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови