Фалшива новина или произвол е акцията на прокуратурата в детски център ''Биберон'' в Силистра

OFFNews 12 август 2020 в 14:26 4656 0

Прокуратурата излезе с опровержение на вчерашна новина от силистренски сайт "Силистренски бряг", че е бил претърсен детски център "Биберон" при посещението на главния прокурор Иван Гешев в града.

От държавното обвинение обясняват, че е извършена проверка за акцизни стоки в кафе-аперитив, което "не е детски център по смисъла на Наредба 1 от 2009 г., а е питейно заведение".

"В хода на операцията на МВР, проведена в гр. Силистра, са били проверени десетки обекти, сред които и кафе-аперитив, носещ идентично име с това на детски център, който по документи не съществува;

предмет на проверката в хода на специализираната акция не е бил „детски център“, а обект, в който е записано по документи, че се продават акцизни стоки, които подлежат на проверка;

Посещението на главния прокурор Иван Гешев в гр. Силистра на 11.08.2020 г. е част от продължаващата му обиколка на Апелативните райони в страната и е свързано с разкриването на извършено умишлено убийство в село Искра като по никакъв начин не е обвързано с проведената от икономическа полиция проверка в същия ден", се казва в съобщението на дирекция „Публична комуникация“.

В същото време собственичката на детски център "Биберон" в Силистра Пламена Тончева публикува във фейсбук гневен коментар, в който заявява, че е жертва на полицейски произвол.

Ето какво написа тя в социалната мрежа:

НЕ МЕ Е СТРАХ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЪЛЧА

ИСКАМ ДА ЗНАМ:

Кой нареди полицейската операция в моя детски център? Кой позволи този полицейски произвол и защо точно при мен се търсеха големи складове, пълни с акцизни стоки?

Защо полицейски инспектори си позволяват да притискат и заплашват едно 18-годишно момиче /моя служителка/?

Кой нареди на инспектори от Инспекция по труда Силистра да се държат грубо и да ми правят проверки всеки месец?

На кого толкова пречи моя малък детски център, където съм инвестирала повече от 20 000 лв.?

Как това правителство ми помогна в кризата с COVID 19 и как по принцип помага на малкия бизнес?

НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ГЛУПОСТИ ОТ РОДА НА МЕРКИ 60/40 или 80/20, абсолютно неприложими за нашия сектор! Къде да подам жалба, за да потърся правата си?

СТИГА ТОЛКОВА! НАИСТИНА Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИТЕ!

#ОСТАВКА

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови