Quantcast

Евангелските църкви се разграничиха от обвинения в блудство с деца в Сливен британски пастор

OFFNews Последна промяна на 14 септември 2019 в 10:35 2311 1

Обединените евангелски църкви в България (ОЕЦ) разпространиха изявление до медиите, в което се разграничават от обвинения в блудство с деца в Сливен британски пастор Даниел Хъл.

На 13 септември Окръжната прокуратура в Сливен съобщи, че той е задържан на 72 часа по обвинение в блудство с 4 момчета от града. Според обвинението от януари до 11 септември т. г. той е извършил действия с цел възбуда и удовлетворение на полово желание без съвкупление с четири момчета от Сливен.

Мъжът е осъден за педофилия в родината си през 2017 г. и му е забранено да се доближава до непридружени от възрастен деца.

"Заявяваме, че Даниел Ериксън-Хъл не е свещенослужител на никое регистрирано вероизповедание от състава на ОЕЦ - пише Управителният съвет на ОЕЦ в изявление. - Не ни е известно кой и в какво качество го е ръкоположил за духовен работник или го е упълномощил да провежда служби в района на град Сливен. Не сме запознати със случая и не можем да вземем отношение относно религиозните дейности, осъществявани от британския гражданин. Още по-малко можем да обсъждаме личния живот на човек, когото не познаваме.

Намираме обаче за абсолютно недопустимо каквото и да е посегателство срещу детската личност. Осъждаме педофилията и я заклеймяваме като тежко престъпление, намерило място в закона именно поради морала, който християнските ценности са
вдъхновили в обществото ни."

Оттам подчертават, че "членуващите в ОЕЦ деноминации поддържат особено висок стандарт при обучаване, разпознаване и ръкополагане на свещенослужители".

ОЕЦ е представително сдружение на 14 евангелски вероизповедания и още 15 асоциирани организации. ОЕЦ е член на Европейския евангелски алианс и на Световния евангелски алианс и принадлежи към глобалната евангелско-протестантска общност. През 2019 г. ОЕЦ чества 110 г. от учредяването си в България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9476

1

voododoll

14.09 2019 в 17:01

Християнски цености!? Посмях се искрено! Религията ви се върти около въображаема личност родена от 14 годишно момиче забременяло от гълъб! Смях!!!! Ценности!? Хаххахахах